Az U12-es KSC a hétvégén Pasaréten megrendezésre kerülő, idén szakmai tornának nevezett országos döntőre készül. Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária lányai a szerdai edzőmeccsen a Garay Gimnázium tornatermében a GYKSE Szekszárd fiú csapatával mérkőztek.

“Nagy erőkkel készülünk a hétvégi szakmai tornára, ennek részeként a fiúkkal játszottunk edzőmeccset szerda délután a Garay Gimnáziumban. Ezúton is köszönjük nekik, hogy segítették a felkészülésünket. A hétvégi tornán három mérkőzésünk lesz, szombaton a miskolci DVTK Akadémiával, majd a kecskeméti Mercedes Akadémiával, vasárnap pedig a házigazda Vasas Akadémiával küzdünk meg. Nagyon várjuk a korosztály döntőjeként is felfogható megmérettetést, kemény és színvonalas mérkőzéseket akarunk játszani. Hajrá Szekszárd!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD 62-63 (22-21, 13-9, 14-19, 13-14)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 18, KITANICS 12, Finta 9, Doszpod 8, BARTOS 5, Szabó 5, Beke 2, Szőcs-Böröcz 2, Bognár 1, Eppel, Häckl, Szegedi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az első negyed a támadásról szólt mindkét félnél, szép csapatjátékkal sorra termeltük a pontokat, de sajnos folyamatosan kaptuk is őket (22-21). A pontgazdag nyitó játékrész után második sorunk Untermüller Lilla vezetésével sokkal keményebben védekezett, így öt pontos előny birtokában vonultunk a félidei pihenőre (35-30). A második félidőt hat egységgel elbuktuk, így egy pontos vereséget szenvedtünk. Sok eladott labdánk volt (megint), a lepattanóknál kevesek voltunk, és rengeteg buta faultot ütöttünk, így nehezítettük meg a meccset saját magunknak. Mindezek ellenére a mérkőzés nagyon jó tempóban zajlott, és néha egész színvonalas kosárlabdát láthattunk. Fiúk ellen mindig jó játszani, mert a legjobb formánkat kell nyújtani minden egyes pillanatban, különben azonnal büntetnek. Erre a magas szintű koncentrációra pedig a hétvégén is szükség lesz. Köszönjük a játékot!”

Baki Sándor