Az Universiade-ra készülő egyetemi válogatottunk tegnap délután másodszor is vendégül látta Románia együttesét a Városmajorban. 74-55 arányú sikert arattak a magyar lányok, akik a rettentő meleg ellenére is magabiztos játékkal rukkoltak elő. Természetesen Mányoky Rékus is a csapat tagja (tegnap 10 pontjával és lepattanóival segítette a csapat győzelmét), akivel a helyszínre kilátogató technikai vezetőnk készített egy villáminterjút.

Rékus, gratulálunk a győzelemhez! Ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésetek, mielőtt elindulnátok Kínába a Világjátékokra – kérlek beszélj nekünk egy kicsit a tornát megelőző edzésekről és az esélyeinkről!

Egy elég hosszú, alapos felkészülési cikluson vagyunk túl. Az elmúlt négy hétben akadt pár probléma, betegség, sérülések, de végig jó hangulatban folyt a munka. Most úgy érzem, teljesen készen állunk a megmérettetésre, és erőnk teljében vágunk neki a meccseknek. Sajnos nem ismerem a többi csapatot, de bízom magunkban, és minél előkelőbb helyen szeretnénk végezni.

Említetted, hogy hosszan készültetek, ráadásul te egy intenzív poszt-szezon képzésen is részt vettél előtte. Hogy érzed, milyen hatással lesz majd ez a sűrű nyár a bajnokságban mutatott teljesítményedre?

Mindenképpen sokat fog segíteni, ebben biztos vagyok. Fejlődtem is, és az, hogy szinte egész nyáron mozgásban vagyok, sok-sok új impulzussal együtt csak a javamra vállhat a jövőben!

Így legyen, hajrá Rékus! Hajrá Magyarok!