A KSC U16-os csapata pénteken délután Sopronba látogatott. Bár Baki Eszterék a huszonnegyedik percig pariban voltak ellenfelükkel, végül huszonhárom pontos vereséget szenvedtek. Folytatás csütörtökön hazai pályán a Nagykanizsa ellen.

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 88-65 (24-21, 15-11, 12-11, 37-22)
SZEKSZÁRD: Holcz 15/3, Németh 15, Villányi 12/3, Sámóczi 10, Piukovits 9/3. Csere: Bárányos 2, Szücs 2, Berekali, Bodócs, Dávid, Horog, Wolf. Edző: Baki Eszter.

Statisztika

“Nagyon nehéz összecsapásra készültünk egy igen erős Sopron ellen. Jól kezdtük a mérkőzést, fejben mindenki maximálisan ott volt a pályán, és nagyon akartak a lányok. Csak az első negyed végére tudta átvenni a vezetést a hazai csapat (7. perc: 14-19). Az első félidő hajrájában Holcz Rebeka sikeres középtávolija után 33-30-at mutatott a tábla, végül csupán hét pontos soproni előnnyel fordultunk a második félidőre. A pihenő után hatalmas szívvel mentek ki a pályára a lányok, és a huszonnegyedik percben Villányi Anna duplája után 41-41 volt az állás. Németh Lili támadólepattanózása kiemelendő, ennek ellenére nehezen találtuk a rést a zónavédekezés ellen, emiatt sok labdát adtunk el az utolsó negyedben, ami megbosszulta magát és végül mínusz huszonhárom lett a vége. Sima hazai győzelmet gondolhatunk a végeredményt látva, de összességében igazi csapatként küzdöttünk, amit öröm volt nézni. A helyzetkihasználásunkon sokat kell javítani, valamint a jövőben nem kaphatunk ennyi könnyű kosarat. Tanulunk belőle és dolgozunk tovább. Köszönöm a bizalmat.”

Baki Eszter