Kathryn Westbeld fantasztikusan játszott és megállíthatatlan volt a TF-MTK elleni bajnoki győzelem során – erről és a szerdai, Sopron elleni Magyar Kupa negyeddöntőről is beszélgettünk amerikai magasbedobónkkal.

Gratulálunk! Kiválóan játszottál (34 pont, 12 lepattanó, 4/8 tripla) a TF-MTK elleni bajnokin szombaton, amikor kilenc ponttal legyőztük riválisunkat. Honnan merítetted az inspirációt?

Köszönöm! Sok időnk volt a válogatott meccsek miatti szünetben edzeni és felkészülni. Mindannyian nagyon izgatottan vártuk már a folytatást, hogy újra bajnoki meccset játszhassunk. Nem vagyok már új a csapatnál, beilleszkedtem, így már tényleg nyugodtan készülök a meccsekre és játszhatom a saját játékomat, ahogy a TF ellen is tettem.

Javíts ki, ha tévednék, de a hivatalos statisztikák szerint pályafutásod során még egy bajnokin sem szereztél 34 pontot. Ez biztos különleges a számodra.

Több 30 plusz pontos meccsem volt már, szóval ez is csak egy győzelem. Mindig ez a célom, hogy nyerjünk, bármit is kell ezért tennem. Néha ez annyit jelent, hogy szedem a lepattanókat, néha pedig azt, hogy sok pontot szerzek.

Fontos volt a TF elleni győzelem az alapszakaszbeli végső helyezés szempontjából, de nem volt könnyű, mert noha már húsz ponttal is vezettünk, mégis fordítani tudott a fővárosi együttes a harmadik negyedben… Hogyan foglalnád össze a múlt szombati összecsapást?

A kosárlabda az etapok, futások, jobb és rosszabb időszakok játéka. Ameddig képes vagy higgadt maradni és képes vagy változtatásokat eszközölni a meccs alakulásából kifolyólag, addig mindig van esély a győzelemre.

Egy újabb kulcsmérkőzést játszunk szerdán – a Sopront fogadjuk a Magyar Kupa negyeddöntőjében, s a tét a négyes döntő. Milyen mérkőzésre számítasz és mit jósolsz?

Nagyon kemény, kiegyenlített meccs lesz, ami nagy téttel bír, a győztes bejut az elődöntőbe és ott lesz a Final Four-ban. Két remek csapat küzd majd meg egymással az elsőtől az utolsó percig, de én hiszek a saját elvégzett munkánkban, s hogy az az eredmény születik majd, amit mi szeretnénk.

Kathryn Westbeld: humble and optimistic

Kathryn Westbeld played exceptionally well against TF-MTK and were unstoppable at our win – we had a chat with our American post-player after that league match and before we host Sopron in the Cup on Wednesday.

Congratulations! You had an excellent game (34 points, 12 rebounds, 4/8 threes) against TF-MTK which we won last Saturday by nine points at the end. Where did you get that inspirational form?

Thank you! We had a lot of time over the break to practice and prepare for these games. We all were really excited to finally get out there and play. I am no longer new to this team, so I think I can finally relax and just play my game like I did.

Prove us wrong, but we assume that it was the most points ever you scored in a league game in your carrier. That must mean something special to you.

I have had a handful of 30 plus point games in my career, so to me that was just another win. That’s always the goal for me, do whatever it takes to win. Sometimes that means getting key rebounds, sometimes that means scoring.

The win was vital – but it was not easy, and although we led by as many as 20 points, TF came back and led by three in the third quarter… How can you summit the match?

Basketball is a game of runs. As long as you remain calm and are able to make adjustments throughout the game, it is always possible to come out on top.

Another big one coming – we entertain Sopron in the Hungarian Cup quarterfinal on Wednesday with the final four at stake. What kind of game do you expect and what is your prediction?

It’s going to be a very competitive game with the quarterfinal on the line. It’s going to be two great teams battling it out from start to finish, but I trust in our team«s preparation and work ethic to be able to get the result we want.