A KSC U12-es együttese szombat-vasárnap a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében két felkészülési mérkőzést játszott a KWBC Körmend leány együttesével. A Baki Sándor távollétében Stierné Jankovics Mária irányította csapat egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a hétvégét.

“Hétvégén Körmendről egy U12-es lány csapat látogatott el hozzánk, és sikerült két remek edzőmérkőzésen összecsapnunk velük. Szombaton a szekszárdi lányok néhány társukat nélkülözték, és egy nagyon szoros és küzdelmes meccsen végül három ponttal alulmaradtak. A vasárnapi visszavágón már a többiekkel kiegészülve az első pillanatoktól kezdve kézben tartották a mérkőzést, és tizenhárom pontos győzelmet arattak.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – KWBC KÖRMEND/LÁNYOK 55-58 (16-11, 7-13, 18-6, 7-22 – 7-6)
Szekszárd: SZABÓ P. 23, HÄCKL 6, SZABÓ V. 6, Farkas A. 5, Laki 4, Dulai 3, Fajszi 2, Finta 2, Tusa 2, Csötönyi 1, Farkas N. 1. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Nagyon jól indult a mérkőzés. Az első negyedben Szabó Panni fantasztikus tempót diktált: labdákat szerzett és szórta a kosarakat. A második játékrészben aztán felzárkózott ellenfelünk, és 30-30 volt az eredmény a harmadik etap elején. A vendégek a harmadik negyedben sem tudták Pannit tartani, és a többiek is felvették a ritmust, így tizenkét ponttal nyertük ezt a tíz percet. Az utolsó játékrészben viszont ha nem is azonnal, de szétestünk. Kaptunk egy 0-12-es rohamot, és ebben az ötösben sajnos nem volt senki, aki ki tudta volna húzni társait a gödörből. Védekezésben késett a besegítés, támadásban pedig szenvedtünk, dühből játszottunk. Nyerhető mérkőzés csúszott ki a kezünkből. Gratulálunk a Körmendnek a győzelemhez!”

TARR KSC SZEKSZÁRD – KWBC KÖRMEND/LÁNYOK 55-42 (14-3, 10-6, 16-13, 9-13 – 6-7)
Szekszárd: HÄCKL 16, DOSZPOD 10, MISÓCZKI 10, Farkas A. 5, Steiner 5, Fajszi 3, Csötönyi 2, Szabó P. 2, Finta 1, Káldi 1, Dulai, Farkas N., Laki, Szabó V., Tusa. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Vasárnap tizenöt játékos jelentkezett játékra, és mindenki kapott lehetőséget. A hiányzókkal kiegészülve egészen más képe volt a játéknak. Tegnapi hősünk, Szabó Panni ugyan nem tudta megismételni azt a támadójátékot, amivel szombaton segítette a csapatot, de védekezésben nagyon igyekezett az egyik körmendi kulcsembert semlegesíteni. A pontgyárosok ezúttal Häckl Lotti, Doszpod Rebeka és Misóczki Maja voltak. Ez a tény azért is örvendetes és biztató, mert Lotti és Maja most tért vissza a közel két hónapos kényszerpihenőről sérülésük után. Ami a mérkőzés menetét illeti, az első félidőben mindkét negyedet sikerült biztonsággal hozni, a legnagyobb különbség a harmadik játékrész végén volt (46-29), igazi örömjáték zajlott a pályán. Sikerült tehát a visszavágás. Mindkét edzőmérkőzés nagyon jól szolgálta a felkészülést a következő, két hét múlva esedékes bajnoki fordulónkra. Győzelmünket a vasárnap szülinapos Häckl Lottinak és Baki Sándornak ajánljuk! Sok boldog születésnapok kívánunk!”

Stierné Jankovics Mária