Szerdán elkezdődik a bajnoki rájátszás, ezzel, az alapszakaszban történtekkel és az ellenféllel, a TFSE-MTK-val kapcsolatban készült alábbi összeállításunk.

Múlt szombaton lezárult az alapszakasz, csapatunk a bajnokság utolsó, 18. fordulójában szenzációs játékkal 81–78-ra legyőzte a listavezető és addig veretlen DVTK-t, ezzel megszerezte a harmadik helyet. Az izgalmas, fordulatos mérkőzésen mindkét együttes a győzelemre törekedett, az előző héten a kupadöntőben a Soprontól vereséget szenvedő borsodiak a hibátlan alapszakaszbeli mérlegért, a mieink a harmadik pozíció megtartásáért küzdöttek. Együttesünk majdnem 36 percen át vezetett, míg a diósgyőriek mindössze alig több mint másfél percig voltak előnyben, így mondhatni, igazságos eredmény született.

Sok idő nincs ünnepelni, hiszen szerdán kezdődik a negyeddöntő, amelyben a TFSE-MTK lesz az ellenfelünk az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. A fővárosi klub szenzációsan kezdte a szezont tavaly ősszel, hiszen saját csarnokában 86–80-ra legyőzte a címvédő Sopront, ezzel remek alaphangot adva az idénynek. Hegedűs Péter együttese októberben minket is megtréfált (69–67) Budapesten, s igazolva, hogy komolyan kell venni, a DVTK-val (50–55) és a Győrrel (75–81) is szoros találkozót vívott. Februárban sikerült nekik visszavágnunk a hazai meccsen (86–77), ami nyilván jó alapja lehet a mostani párharcnak. A TF végül 10 győzelemmel és nyolc vereséggel zárta az alapszakaszt a hatodik helyen.

Ami a mi csapatunkat illeti, Djokics Zseljko vezetőedzőnk tanítványai 12 győzelemmel és hat vereséggel fejezték be a bajnokság első fázisát, s noha éppen ugyanígy végzett a Sopron és a Pécs is, a hármas összevetésből mi jöttünk ki a legjobban. Csapatunk 1404 pontot (78/mérkőzés) dobott, eközben 1185 pontot (65.8/mérk.) kapott, mindkét kategóriában a mezőny harmadik legjobbja lett (érdekesség, hogy lányaink a Diósgyőrnél is több pontot szereztek).

Ami a TFSE-MTK elleni mérleget illeti, a fővárosiakkal összesen tíz bajnoki mérkőzést játszottunk az előző öt évben (csak az ebben a formában és névvel szereplő klub elleni meccseket vettük alapul), ebből nyolcat megnyertünk, kétszer kikaptunk. A legnagyobb különbségű sikert (90–54) 2021. október 9-én jegyeztük. A két együttes a Magyar Kupában is összecsapott már egyszer, 2021-ben a Gabányi László Sportcsarnokban hosszabbítást követően 85–79-re győztünk a negyeddöntőben.

Az idei playoff első meccsét szerdán 18 órakor játsszuk, a második felvonásra szombaton 19 órától kerül sor Budapesten, s ha szükséges, a harmadik felvonást április 2-án kedden 18 órakor rendezzük.