Az U12 bajnokság Régiós Jamboree-i keretében a felsőház első helyezett leány csapatai számára szombaton Kőbányán Helyosztó Torna került megrendezésre. Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária lányai az elődöntőben legyőzték a Soproni Darazsak Akadémiát, majd a fináléban szoros mérkőzésen alulmaradtak a Kecskeméti KA ellen.

“A szombati napunkat Budapesten töltöttük, ahol a vidéki régiók bajnokai mérkőztek meg egymással. Rajtunk kívül a kecskeméti, a soproni és a miskolci Akadémia növendékei jutottak el idáig. Az elődöntőben a soproni csapatot legyőztük, majd a döntőben a kecskeméti lányok ellen hatalmas csatában alulmaradtunk, de mindenki óriásit küzdött. Igazi kosárlabda ünnep volt két erős akadémiai ellenféllel szemben. Az egész csapat nagybetűs kiemelést érdemel, mert azt a munkát, amit a pályán és pályán kívül egymásért végeztek mindkét mérkőzésen, öröm volt látni. Büszkék vagyunk rájuk! Izgatottan várjuk az országos döntővel felérő Szakmai Tornát, ami 2024. május 11-12. között kerül megrendezésre.”

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA – TARR KSC SZEKSZÁRD 51-68 (12-22, 12-7, 7-17, 16-14 – 4-8)
Szekszárd: DOSZPOD 23, SZABÓ P. 13, FAJSZI 7, MISÓCZKI 7, STEINER 6, HÄCKL 4, DULAI 2, FARKAS A. 2, BALÁZS 1, LAKI 1, SARUDI 1, SOÓS 1. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Lendületesen kezdtünk, és Doszpod Rebeka vezetésével tíz ponttal nyertük az első negyedet. A másodikban egy kicsit visszaestünk, de a félidei pontosabb büntetőzésünknek hála kilenc pontos előny birtokában várhattuk a folytatást. A második félidőre kicsit finomhangoltuk az ötöseinket, és összeségében nyolc ponttal voltunk jobbak a térfélcsere után. Az egész mérkőzésen Doszpod Rebeka teljesítménye tört borsot az ellenfelünk orra alá, 23 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett, és a kritikus utolsó negyedben is az ő vezetésével tartotta magát csapatunk. Gratulálok a lányoknak!”

KECSKEMÉTI KA U12 CSILLAGOK – TARR KSC SZEKSZÁRD 54-50 (9-10, 16-8, 9-15, 15-13 – 5-4)
Szekszárd: SZABÓ P. 11, FAJSZI 9, HÄCKL 9, DOSZPOD 7, MISÓCZKI 5, STEINER 5, BALÁZS 2, LAKI 1, TUSA 1, DULAI, FARKAS A., SOÓS. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Nem túlzok, ha azt írom, hogy a csapatok nem voltak azonos súlycsoportban. Egy képzett és nagyon fizikális kecskeméti együttessel csaptunk össze. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán minden labdáért. Az első játékrész végén bravúros megoldásokkal egy ponttal vezettünk. Ismételten kicsit gyengébb második negyed jött tőlünk, de látótávolságban maradtunk (félidő: 30-22). A harmadik negyed elején kialakult a kecskeméti lányok legnagyobb előnye, ami tizenkét pont volt. Innen nagy küzdelemben Häckl Lotti és Szabó Panni vezetésével sikerült visszajönni két pontra az etap végére. Az utolsó játékrészben sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de rengeteg dobást rontottunk, ami sajnos a győzelembe került. A kecskeméti lányoknak és edzőiknek gratulálunk! Marika nénivel igazán büszkék vagyunk a saját játékosainkra, akik egy percre sem adták fel, és mindig találtak erőt magukban. Elveszett labdát nem ismertek, és folyamatosan egymást biztatva, segítve játszottak egész nap. Köszönjük a szülőknek a szurkolást és támogatást! A lányokról csak pozitívan tudunk nyilatkozni, mert mindent megtettek a pályán, ami tőlük telt! Gratulálok az egész csapatnak!”

Baki Sándor

Képek: Damján Maja