A novemberi bajnoki fordulót kihagyó U14-es KSC felkészülési mérkőzéssel igyekszik játékban maradni a következő tétmérkőzésig. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea lányai szerda délután az NKA Pécs/A ellen arattak sima győzelmet.

“Szerdán 15:30-kor edzőmeccset játszottunk az NKA Pécs A-csapata ellen. Megint négy és fél negyedet játszottunk, hogy mindenkinek lehetőséget tudjak adni. Gyakoroltunk a védekezésbeli és támadásbeli szisztémáinkat. Nagyon hasznos volt a mérkőzés ebben a holt időszakban, mert bajnoki meccsünk nincs novemberben (csak a Nagyok Kupája, ahol nem játszatok mindenkit). A következő bajnoki fordulónk 2022. december 10-én itt Szekszárdon lesz a Sportcsarnokban, ahol a Pécset és a Győrt fogadjuk majd.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS 94-62 (18-12, 22-15, 27-10, 22-14, 5-11)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 29/3, SZABÓ 10, Schiefer 8, Csapó, Varga. Csere: KOLLÁR 18/6, KÓFIÁS 15, Pomsár 5, Pozsonyi 4, Ogunson-Bonnyai 3, Horváth 2, Kovács, Makovics. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Az első félidőben mindkét ötös hasonló különbséggel nyerte a negyedét. Elég sokat hibáztunk, de mindenki igyekezett kijavítani, így 40-27-tel zártuk az nagyszünetet. A második félidőben keményebben védekeztünk, és a szerzett labdákból könnyű gólokat dobtunk, de felállt védelem ellen is szépen megoldottuk, és ponttal fejeztük be támadásainkat. Végül 89-51-re zártuk a második félidőt. Sajnos a ráadás öt percet 5-11-re elbuktuk, nagyrészt figyelmetlenségünknek köszönhetően. Sokat kell dolgoznunk, hogy minél többet fejlődjünk, és eredményesek legyünk.”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László