A pénteki győzelem után szerdán ismét egy pécsi csapatot fogad az Atomerőmű KSC Szekszárd. A PEAC-Pécs elleni első fordulóbeli bajnoki 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Magabiztos győzelemmel kezdte a 2018/2019-es szezont az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután pénteken a 8. forduló előrehozott találkozóján 82-55-re felülmúlta a PINKK együttesét. Bár a vendégek megfogyatkozott kerettel érkeztek Szekszárdra (hiányzott a két horvát légiós, Emilija Podrug és Mihaela Lazic, illetve Jáhni Zsófia és Csutorás Fanni), ez mit sem kisebbíti a KSC érdemeit, akik remek második negyedet produkálva (20-4) a nagyszünetre már eldöntötték a találkozó végkimenetelét. A második félidőt azonban mindössze két ponttal, 41-39-re nyerték meg Theodoreán Alexandráék – a védekezés miatt Djokics Zseljko vezetőedző a mérkőzést követő nyilatkozatában hangot is adott elégedetlenségének.

A hazaiak közül öten jutottak tíz VAL pont fölé: a 8 pontot, 9 gólpasszt (közte egy szenzációs hát mögötti átadást) és 4 labdaszerzést jegyző Studer Ágnes, a 11 pontot és 7 lepattanót elérő Abby Bishop, a mindig sokoldalú Gereben Lívia (12 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz), a 16 perc alatt 13 pontot berámoló Nevena Jovanovics, illetve a 11 pontot dobó Frida Eldebrink. Az ellenfélnél Szücs Lilla volt a legeredményesebb 17 ponttal.

A PEAC-Pécs az elmúlt szezont a csalódást keltő hetedik helyen zárta, így a spanyol Gabriel Carrasco-t a hazai kosárlabda élvonalába öt év szünet után visszatérő Meszlényi Róbert váltotta a kispadon. A játékoskeret a nyári szünetben alaposan kicserélődött, hiszen a PEAC, a PINKK és a pécsi Önkormányzat közötti megállapodás értelmében Szücs Lilla és Szücs Réka a PINKK-hez került kölcsönbe, Demeter Nóra, Juhász Dorka, Licskai Zsófia, Rasheed Rita, valamint a három légiós, Szanja Mandics, Briana Roberson és Maja Vucsurovics külföldre távozott, továbbá Sellei Dalma sincs már a csapattal.

Az érkezők oldalán a pécsi együttműködés keretében a PINKK-től átigazoló Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra, valamint Simon Zsófia (Győr), Barnai Judit (BEAC), a szlovák Katarina Tetemondová és a belga Julie Vanloo neve említhető. A baranyaiak jelentős megerősödéséhez az új szakvezetés és igazolások mellett a hosszabbító játékosok is igencsak hozzájárulnak, hiszen a tavalyi szezon legjobb lepattanózója, a nigériai Sara Imovbioh újabb egy évre kötelezte el magát, csakúgy mint Tenyér Zsófia és Wentzel Nóra. A játékoskeretet az utánpótlás legjobbjai, Kovács Kitti, Pucz Eszter és a szerb Jelena Radonjics teszi teljessé.

A PEAC az előszezon során hét edzőmérkőzést játszott, kétszer a PINKK és a ZTE ellen, egyszer pedig a szlovén Celje, a román Arad és a montenegrói Podgorica volt az ellenfél. Meszlényi Róbert vezetőedzőnek a felkészülés során nélkülöznie kellett Imovbioh-ot és Vanloo-t is, akik hazájuk válogatottjával a Tenerifén megrendezett Világbajnokságon szerepeltek. A VB küzdelmei vasárnap értek véget, így a két játékos csak közvetlenül a szezonrajtra “eshet be” a klubcsapatához.
A pécsiek idén kizárólag a honi bajnokságban versenyeznek majd, miután a 2017/2018. évi NB1 A-csoportjának hetedik helyezettjeként a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) nem támogatta az Európa-kupában való indulási szándékukat.

A szerdai KSC-PEAC összecsapás (vezeti: Pálla Zoltán, Farkas Gábor, Kulcsár Tibor) 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. Az MKOSZ és az Antenna Hungária Zrt. megállapodása értelmében a mérkőzés élő közvetítésére csak a MindiGO Sport jogosult, így saját gyártású online streammel idén már nem jelentkezünk. A találkozó előtt klubunk vezetősége elbúcsúztatja Kótai Lászlóné Mártikát, aki a szekszárdi női kosárlabdában töltött huszonnyolc éve (!) után idén októbertől nyugdíjba vonul.
Az NB1 A-csoportos bajnokság nyitó fordulójából a Győr-Vasas (90-75) és Sopron-Cegléd (96-53) találkozókat vasárnap lejátszották, míg a DVTK-ZTE mérkőzést szintén szerdán (18:30), a Csata-MTK meccset november 17-én, a PINKK-BEAC összecsapást pedig november 24-én rendezik.