A U16-os KSC szombaton Pasarétre látogatott, ahol Miklós Melinda és Istókovics Adél vezetésével szoros csatában három ponttal legyőzte a Vasas együttesét. Harsányi Máriáék pénteken hazai pályán a Csata ellen zárják a rájátszást.

“Szombaton Pasaréten lejátszottuk a kadett rájátszás hetedik fordulóját a Vasas Akadémia csapata ellen. A szezon leggyengébb játékával nyertünk három ponttal, így tizenhatodik győzelmünket arattuk a bajnokságban.”

VASAS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 51-54 (23-19, 15-12, 9-12, 4-11)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 24/6, Renczes 15, ISTÓKOVICS 9, Andi, Holcz. Csere: Sinka 6/3, Sámóczi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Roppant gyengén kezdtük a mérkőzést, vendéglátóink pillanatok alatt elhúztak 11-0-ra. Időkérés után ugyan 11-6-ra felzárkóztunk, de sajnos nagyon gyengén védekeztünk, még pontatlanabbul dobtunk, ráadásul folyamatosan rossz döntéseket hoztunk, így a negyedet 23-19-re nyerte a Vasas. A második játékrészben sem változott a játék képe, a fővárosiak irányítottak és a félidőt hét pontos előnnyel zárták. A harmadik negyedben elkezdtük a felzárkózást, de mindig jött pár buta hiba és a házigazdák tartották az előnyüket (47-43). Az utolsó játékrészben kevés kosár esett, mindkét csapat gyengén dobott. 47-46-os fővárosi vezetésnél Miklós Melinda egymás utáni két triplájával először a 37. percben átvettük a vezetést 47-52-re, majd két eladott labda után ellenfelünk 51-52-re szépített. De ezután Miklós Melinda újabb duplájára már nem volt válaszuk, így 51-54-re megnyertük a mérkőzést.
Szétesően játszottunk, nem csapatként küzdöttünk és 25 eladott labdánk volt. Egyedül Miklós Melinda dobásbiztonságát lehet kiemelni, meg hogy akart a csapat, de fejben nem voltak ott a mérkőzésen. Ebből tanulni kell és sokkal összeszedettebben játszani, hogy elérjük céljainkat!”

Harsányi Mária

Képek: Hanti Daniella