Kettős sikerrel zárta a serdülő bajnokság második fordulóját a KSC U14-es csapata, miután vasárnap Zalaegerszegen a házigazdák és a Győr együttese ellen is magabiztos győzelmet aratott.

“Vasárnap Zalaegerszegre utaztunk a csapattal, hogy lejátsszuk a második fordulót az országos bajnokság középházában. Ellenfeleink a hazai csapat és a Győr voltak. Összességében egy félidőnyi gyengébb játékunk ellenére magabiztos győzelmeket arattunk. A pályára kerülő játékosok közül mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. A csapattal tartott, de sérülés miatt pályára nem lépett Lábas Flóra, aki pedig statisztika vezetésével segítette a lányokat, és vette ki a részét a sikerből.”

ZALAEGERSZEGI KTE – KSC SZEKSZÁRD 47-73 (12-12, 14-17, 8-14, 13-30)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 14, Baka 8, Bernáth 8, Piukovits 8, Berekali 4. Csere: HOROG 18, SZÜCS 7, László 4, Sebestyén 2, Dávid, Doszpod, Kovács. Edző: Baki Sándor.

“Nem kezdtük jól a meccset. 6-2-es hazai vezetésnél az időkérés tett rendet a fejekben, így sikerült egálra hozni az első negyedet. Második negyed ugyanabban a mederben haladt, mint az első: lassú játék, sok képzetlenségi hiba, kihagyott helyzetek zöme mindkét oldalon. Első félidei döcögős és pontatlan játékunk ellenére sikerült három pontos előny birtokában pihenőre vonulnunk. A szünet után sikerült magasabb sebességre kapcsolni, de a harmadik negyedben ez még nem mutatkozott meg pontokban, mivel dobásaink továbbra sem landoltak a gyűrűben. A negyedik negyedre támadásainkat rendre kosárral fejeztük be, túloldalon pedig sikerült megállítani a lelkes zalaegerszegi lányok rohamait. Utolsó negyedünknek köszönhetően huszonhat ponttal nyertünk, de minden negyedben tíz felett kaptunk, ami sok!”

SZÉCHENYI KA – KSC SZEKSZÁRD 36-88 (10-27, 4-21, 10-17, 12-23)
SZEKSZÁRD: PIUKOVITS 18, SÁMÓCZI 17, Baka 10, Bernáth 2, Berekali. Csere: HOROG 15, Csákvári 8, László 6, SZÜCS 6, Sebestyén 4, Dávid 2, Mathész. Edző: Baki Sándor.

“Lendületesen kezdtük a meccset a győri lányok ellen. Egész pályás, kemény védekezésünkkel sok labdát szereztünk mezőnyben és gyakran nyolc másodperc alatt sem tudta áthozni ellenfelünk a labdát. Támadásban határozott betöréseinket gólokkal fejeztük be. Kiosztásokból is be-beestek a tempók, tizenhét ponttal nyertük az első negyedet. A második ötös sem akart elmaradni az első teljesítményétől. Amennyivel kevesebbet dobtak (6 pont, 27 illetve 21), annyival kevesebbet is kaptak (10 illetve 4). Így ezt a játékrészt is tizenhét ponttal megnyerve várhattuk a fordulást. Második félidőben mutatkoztak a fáradtság jelei, és korántsem tudtunk úgy koncentrálni, ahogy kellene negyven percen keresztül. Ismét sok hiba csúszott a támadásainkba és ötlettelen, erőlködős egy-egyekre bomlott a játékunk. Mikor járt a labda, mozogtak a játékosok labdával és labda nélkül, könnyen sikerült dobóhelyzetig jutni. Azt, hogy a pillanatnyi formánk milyen dobószázalékot hoz, lehetetlen megjósolni. Ebben a korosztályban nem is ezen van a hangsúly. Viszont tudatos helyezkedéssel, pontos, gyors passzokkal, kemény határozott betörésekkel és az adott szituációhoz tartozó lehető legjobb megoldást választva sokat tehetünk ennek javítására is. Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat – amikből akad bőven – javítsuk! Gratulálok a lányoknak!”

Baki Sándor