A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban az U14-es KSC kedd délután a Bajai Bácska FKE csapatát fogadta. Baki Sándorék a PTE-KPVK tornatermében megrendezett találkozón 48-62-re alulmaradtak a fizikális fölényben játszó bajai fiúk ellen.

“A bajai fiú csapatot láttuk vendégül kedden a Főiskola tornatermében. A meccsen a gyenge játékunk miatt szenvedtünk vereséget a magasabb, erősebb és gyorsabb ellenfelünkkel szemben.”

KSC SZEKSZÁRD/A – BAJAI BÁCSKA FKE 48-62 (17-17, 12-18, 10-20, 9-7)
SZEKSZÁRD: Nyári 19, Ágoston 5, Rácz 4, Kollár 2, Léhmann. Csere: Gyimesi 6, Hencsik 5, Vajda 4, Szabó 3, Kófiás, Mester. Edző: Baki Sándor.

“Hozzánk képest rendkívül magas szerkezetű csapat érkezett a bajai fiúk személyében. Több támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, mint amennyit mi védőként le tudtunk szedni. Majdnem minden kihagyott dobás után próbálkozhattak a fiúk még egyszer, néha többször is. Mezőnyembereiket nem sikerült megtartani egy az egyben, ezért sokszor már a félpályától (vagy előbb) létszámhátrányba kerültünk. Besegítéseink és rotálásaink hellyel-közzel működtek, és távoli dobásra kényszerült az ellenfél, de a lepattanó-csatában rendre alulmaradtunk. Támadásban ismét lábon lőttük saját magunkat, harmincegyszer adtuk el a labdát, ennek nagy része megint nem az ellenfélen, hanem rajtunk múlott. Ezen felül a fiúk fizikai paraméterei nálunk inkább fejben okoztak gondot. A labdát átvevő támadó már azt nézte kinek lehet továbbadni a labdát és a felelősséget, mert egy-egyezni csak kevés játékos mert a csapatunkból. Befejezéseinken is meglátszott, hogy tartunk az ellenféltől, a dobásaink rendre lecsorogtak a gyűrűről, mert bátortalanul, kifele ugorva tettük fel a labdát. Az első negyedben sikerült egál mérkőzést játszanunk, az utolsót pedig hatalmasat küzdve kettő ponttal meg is nyertük. Viszont a két középső etapban ezek a felsorolt hibák, főleg a harmadik negyedben olyan szinten uralták a játékunkat, hogy a két csapat közti különbség folyamatosan nőtt. Amiben sikerült előre lépni, az a büntetőzés (csapat szinten 18/22), és a felesleges csapkodásokat is visszaszorítottuk, így annak ellenére, hogy az eladott labdáink és a sok megengedett támadólepattanó miatt a bajai fiúknak sokkal több labdabirtoklása volt, ugyanannyi büntetőt dobtak rá, mint mi (22-22). Nyári Döníz próbálta húzni a kis csapatunkat és bátran, példamutatóan játszani, de ő is nyolc eladott labdával és nagyon gyenge dobószázalékkal dolgozott. Egyénileg mindenki tudása alatt teljesített, ezért a bajai fiúk győzelemmel távozhattak Szekszárdról. Dolgozunk tovább, hogy a Nagyok Kupája hátralévő meccsein jobb játékkal eredményesebbek legyünk!”

Baki Sándor

Kép: Pál Janka