A KSC U14-es csapata vasárnap Nagykanizsára látogatott, ahol a Soproni Darazsak Akadémia és a Széchenyi Kosárlabda Akadémia volt az ellenfél. Baki Sándorék egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót.

“Ezüstvasárnap Nagykanizsára utaztunk az alapszakasz negyedik fordulója alkalmából. Ellenfeleink a Sopron és a Győr csapatai voltak. Egy vereséggel és egy győzelemmel a tarsolyunkban zártuk a tornát. Két meccs között megebédeltünk a Dödölle kisvendéglőben és a város adventi vásárában is volt idő körülnézni, a gyerekeknek vonatozni egyet. Dolgozunk tovább, hogy előrébb lépjünk! Köszönöm a szülőknek, hogy elkísérték és a helyszínen buzdították a lányokat! Gratulálok a csapatoknak!”

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA/A – KSC SZEKSZÁRD 59-36 (18-13, 10-9, 20-6, 11-8)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 11, Piukovits 8, Baka 2, Berekali, Bernáth. Csere: Sebestyén 4, Kovács 3, Szücs 3, Dávid 2, László 1, Doszpod, Horog. Edző: Baki Sándor.

“Az első félidőben jól reagáltunk a soproni lányok kemény, gyors ritmusú játékára. Jó csapatvédekezéssel és besegítésekkel sikerült kiküszöbölni a magasságbeli hátrányunkat a palánk alatt. Fontos, hogy nem rohant át rajtunk az ellenfelünk, mint legutóbb. Támadásban a saját játékainkat játszva eljutottunk dobóhelyzetig, viszont pontatlanul céloztunk. Így alakult ki a félidei hat pontos soproni előny (28-22). A harmadik negyedben szétestünk fejben és a taktikai faultokkal sem éltünk, hogy megállítsuk a soproni lányok nagy futásait. Gyenge védekezésünk mellé támadásban is özönlöttek az eladott labdák. Kicsit is harciasabb védők mellett már mindenkinek megremegett a keze a passzoknál, a labdavezetésnél és a dobásnál. A Sopron agresszív védekezésével lepakolt minket a pályáról. A negyedik negyedet húsz pontos hátrányban kezdtük (48-28). Túloldalról érkeztek a cserék, kiegyenlítettebb lett a játék, így “csak” három ponttal buktuk az utolsó játékrészt. Az ígéretes kezdés ellenére nagyarányú vereséget szenvedtünk, a harmadik negyedünket nem tesszük ki karácsonykor az ablakba.”

SZÉCHENYI KA – KSC SZEKSZÁRD 26-59 (4-18, 7-17, 10-14, 5-10)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 19, Bernáth 7, PIUKOVITS 4, Baka, Berekali. Csere: Szücs 11, HOROG 8, Dávid 4, Sebestyén 4, László 2, Csákvári, Lovasi. Edző: Baki Sándor.

“Végig keményen védekezve, támadásban még mindig kicsit döcögősen sikerült hozni a meccset a sok játékosát nélkülözni kényszerülő győriek ellen. Piukovits Dorka és Horog Betta remek védekezésük mellett szépen szervezték a játékot, sok jó előkészítéssel hozták helyzetbe társaikat. Ezek gólpasszok számában nem nyilvánultak meg, mert a befejezéseink továbbra is pontatlanok voltak.”

Baki Sándor