A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoport utolsó fordulójában az U14-es KSC Bajára látogatott, ahol tizenegy pontos vereséget szenvedett a helyi leány csapattól.

“A Nagyok Kupája utolsó mérkőzésén a Bajai NKK serdülőivel mérkőztünk meg idegenben. A nálunk magasabb, képzettebb csapat ellen esélyünk volt győzelemmel lezárni ezt a szezont, de több alapemberünk rendkívül enervált játéka és a gyenge dobószázalékunk megpecsételte a sorsunkat. Így a 2020/21-es megyebajnokságot két győzelemmel és hét vereséggel az utolsó előtti, ötödik helyen zártuk.”

BAJAI NKK/A – KSC SZEKSZÁRD/A 69-58 (20-16, 16-12, 19-12, 14-18)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 25, Léhmann 2, Ágoston, Kollár, Kófiás. Csere: HENCSIK 16/3, Vajda 7, Gyimesi 6, Pál 2, Mester, Szabó, Wigand. Edző: Baki Sándor.

“Az első negyedet úgy is leírhatnám, mint Bajai NKK – Nyári Döníz 20-14, plusz két pont a csereként beálló Pál Jankától. Sajnálatos módon a társak annyira pontatlanul dolgoztak támadásban, hogy a gyűrűre veszélytelennek bizonyultunk. Az elzárásokat nem sikerült a megbeszéltek szerint védeni, és sokszor üresen maradt a labdát támadó. Második játékrészben jobban eloszlottak a terhek a társak között, de közelebb férkőzni nem tudtunk, mert sorra rontottuk el az üres helyzeteinket. A bajai lányok szintén gyengén és pontatlanul játszva tovább növelték előnyüket. Harmadik negyedben a nyolc pontos hátrányunkból gyorsan tizenkilenc lett, semmilyen szinten nem tudtunk ráhatással lenni a játékra, se védő, se támadó oldalon. A rengeteg hibából, amit vétettünk, pedig sorra kaptuk a kosarakat. Az utolsó etapot sikerült nagyot küzdve megnyernünk, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Rendkívül gyenge játékot bemutatva kaptunk ki ismét egy nyerhető mérkőzésen, így zártuk a szezont. Gratulálok a bajai lányoknak!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László