A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság – a KSC társrendezésében – a koronavírus-világjárvány ellenére idén is megrendezésre kerül. 2021. június 19-20-án a Szekszárd Városi Sportcsarnokban öt KSC-s csapat lépett pályára.

A-csoport:

GYKSE BIKÁK – BAJAI NKK 82-29 (19-1, 26-14, 15-8, 22-6)

KSC FÜRGE RÓKÁK – GYKSE TITÁNOK 37-52 (13-6, 10-21, 4-10, 10-15)
KSC Fürge Rókák: Makovics N. 11, Szabó 10, Untermüller 7, Lakatos 3, Szegedi 3, Koller 1, Mick-Szabó 1, Tam 1, Makovics M., Martos, Tamási, Véhman. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (KSC Fürge Rókák): “A KSC Fürge Rókák vasárnap játszottak az A-csoportban. Ellenfeleink a GYKSE fiúk A- és B-, valamint a Bajai NKK lány csapatai voltak. Ez a négyes az idei év legerősebb együttesének számított. Az utolsó fordulóban éremosztásra is sor került, igazi jamboree-s hangulat uralkodott, hiszen minden csapat aranyéremmel a nyakában térhetett haza. Mindannyian, akik ott tudtunk lenni, és végig tudtuk vinni az öt fordulóból álló sorozatot, a torna győztesei vagyunk. Bár a csapatunkból mindenki el tudott jönni, mégis tartalékosan tudtunk kiállni. A gólkirálynői posztra esélyes csapatkapitányunk, Pozsonyi Kira sajnos a játékot nem tudta vállalni, de velünk volt és szurkolt.”

GYKSE TITÁNOK – GYKSE BIKÁK 26-71 (2-10, 18-22, 2-19, 4-20)

BAJAI NKK – KSC FÜRGE RÓKÁK 32-42 (7-8, 14-13, 4-8, 7-13)
KSC Fürge Rókák: Makovics N. 13, Szabó 11, Untermüller 4, Mick-Szabó 3, Lakatos 3, Tam 3, Véhman 3, Koller 1, Martos 1, Makovics M., Tamási. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (KSC Fürge Rókák): “A második mérkőzésen elhittük, hogy tudunk győzni, és küzdöttünk is érte. Elégedett voltam a csapatom egész évben nyújtott teljesítményével, és dolgozunk tovább azon, hogy ütőképes U12-es csapat lehessen belőlünk. Különdíjasaink: Pozsonyi Kíra a csapat legértékesebb játékosa, Szabó Dorka a legjobb csapattárs, Makovics Nóra a legjobb védő, Untermüller Lilla a legszorgalmasabb “kisróka”. Ez a négy kislány nemcsak a Nyuszi kupán, de az országos bajnokságban is húzták a csapat szekerét. A gólkirálynő is közülünk került ki: Untermüller Lilla lett a legerdményesebb 134 ponttal. Szertettel gratulálok mindenkinek!”

Végeredmény:
1. GYKSE Bikák
2. GYKSE Titánok
3. KSC Fürge Rókák
4. Bajai NKK

B-csoport:

KSC ZOMBASKET – BAJAI NKK/B 17-63 (3-17, 7-24, 2-11, 5-11)
KSC Zombasket: Misóczki M. 7, Häckl 2, Misóczki N. 2, Wirth S. 2, Fazekas 1, Mőszmer 1, Stoll 1, Wirth E. 1, László, Márton, Szekeres. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (KSC Zombasket): “Nagyon örültünk, hogy az iskola végeztével még egyszer összemérhetjük tudásunkat más csapatokkal a Nyuszi Kupán. Első mérkőzésünkön a Baja csapata ellen ugyan kikaptunk, de javítani tudtunk a pontkülönbségen a legutóbbi mérkőzésünkhöz képest. Nagyon megilletődötten kezdtünk, ami talán a szülői jelenlétnek is köszönhető volt. Összességében dicséret illeti a csapatot, hizsen a bajaiak sokkal komolyabb játékerőt képviselnek, viszont azt gondolom, hogy megnehezítettük a dolgukat. Csapatunk legeredményesebb játékosa Misóczki Maja volt, aki az ellenfél legjobb játékosán is ügyesen védekezett. Gratulálok a Bajai NKK/B csapatának!”

KSC GYAXI MAXI – KSC ZOMBASKET 21-52 (2-14, 11-14, 0-16, 8-8)
KSC Gyaxi Maxi: Végh 7, Szabó V. 5, Szabó P. 3, Tóth 2, Balogh 1, Bognár 1, Jakab Z. 1, Smid 1, Csiki, Hoffmann, Jakab Zs., Módos-Krémer. Edző: Horváth Vivien, Szabóné Kovács Andrea.
KSC Zombasket: Misóczki N. 15, Márton 10, Misóczki M. 9, Häckl 7, Wirth S. 5, Stoll 3, Wirth E. 2, Mőszmer 1, Fazekas, László. Edző: Domokos Bence.
Horváth Vivien (KSC Gyaxi Maxi): “Az utolsó forduló első mérkőzését a Zombasket csapatával játszottuk. Vereséget szenvedtünk, azonban nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert végig küzdöttek, és mindenki saját tudásának megfelelően játszott. Szeretném kiemelni két első osztályos játékosokat, Végh Zsófit és Szabó Vandát, akik önmagukat felülmúlva léptek pályára, és megörvendeztettek minket gyönyörű dobásaikkal. Gratulálok Bencének és csapatának!”
Domokos Bence (KSC Zombasket): “Második meccsünkön már sokkal felszabadultabban játszottunk. Sikerült megvalósítani azokat a támadási elemeket, amit edzéseken tanultunk, az első és harmadik negyedben pályára lépőket pedig külön dicséri, hogy csak két pontot engedélyeztek az ellenfélnek. Misóczki Nóra utolsó mérkőzését játszotta ebben a korosztályban, 15 pontot dobva búcsúzott el. Sok sikert kívánok neki a továbbiakban is! Ugyancsak nagyon ponterős volt Márton Viola, aki 10 ponttal vette ki részét a győzelemből. Gratulálok a Gyaxi Maxi csapatának, sokat fejlődtek, mióta utoljára találkoztunk! Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy ilyen viszontagságos év ellenére sem maradt el a Nyuszi Kupa, nagyon sok tapasztalatot sikerült így gyűjtenünk a kosárlabdázás terén!”

BAJAI NKK/B – ATOMERŐMŰ SE ATOM MANÓK 66-28 (8-2, 27-11, 17-11, 14-4)

ATOMERŐMŰ SE ATOM MANÓK – KSC GYAXI MAXI 84-7 (24-0, 24-5, 20-2, 16-0)
KSC Gyaxi Maxi: Hoffmann 2, Csiki 1, Jakab Z. 1, Módos-Krémer 1, Smid 1, Szabó P. 1, Balogh, Bognár, Jakab Zs., Tóth, Szabó V., Végh. Edző: Horváth Vivien, Szabóné Kovács Andrea.
Horváth Vivien (KSC Gyaxi Maxi): “Második mérkőzésünket az Atom Manók csapatával játszottuk, ahol nagyarányú vereséget szenvedtünk a nálunk jóval nagyobb és technikásabb fiúk ellen. Gratulálok az Atom Manóknak! A második meccs után volt az eredményhirdetés, ahol aranyérmet kaptunk. Csapatunk két különdíjasa Doszpod Rebeka, aki a legponterősebb játékos díjat, és Szabó Panni, aki a legtöbbet fejlődött játékos díjat kapta. Gratulálok csapatom egész éves munkájához! Külön öröm számomra, hogy idén volt egy másodedzőm Szabóné Kovács Andrea személyében, akinek ezúttal is köszönöm a munkáját!”

Végeredmény:
1. Bajai NKK/B
2. Atomerőmű SE Atom Manók
3. KSC Zombasket
4. KSC Gyaxi Maxi

C-csoport:

BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – KSC BABITS LURKÓK 32-39 (2-9, 12-15, 7-10, 11-5)
KSC Babits Lurkók: Bartos 13, Farner 13, Eppel 5, Kitanics 3, Finta G. 2, Finta L. 1, Miklós 1, Nagy 1, Bence, Békefi-Barabás, Dobra, Ill. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (KSC Babits Lurkók): “Ebben a fordulóban ismét a jól ismert ellenféllel találkoztunk. Egyetlen játékos volt csupán, aki eddig még nem játszott ellenünk. Az ő magasságával és játéktudásával az ellenfél igen sokat erősödött, és védekezésben komoly gondot jelentett számunkra. Szerencsére a sokadik mérkőzésünk miatt sokat fejlődött a csapat az összjáték tekintetében, és sikerült áthidalni ezt a problémát mind védekezésben, mind pedig támadásban. Ezt az ellenfelet ebben a felállásban csak csapatmunkával lehetett legyőzni, ami nekünk sikerült is. Nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt, de az összjáték fejlődését tudjuk kiemelni leginkább.”

KSC BABITS LURKÓK – KSC BAKA GIDÁK 26-50 (4-16, 14-14, 3-14, 5-6)
KSC Babits Lurkók: Finta G. 5, Békefi-Barabás 4, Bartos 3, Bence 3, Dobra 3, Farner 2, Kitanics 2, Eppel 1, Finta L. 1, Ill 1, Miklós 1, Nagy. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
KSC Baka Gidák: Untermüller 16, Mekl-Kovács 14, Czövek 8, Beke 5, Dulai 2, Fajszi 1, Fricsi 1, Koltai-Kiss 1, Mikóczi 1, Szabó 1, Daradics, Lovász, Molnár, Posta, Steiner. Edző: Fekete Eszter, Varga-Lehőcz Szilvia.
Csernusné Kiss Edit (KSC Babits Lurkók): “Ez az ellenfél is ismerős volt számunkra, velük szemben most is a kemény védekezés jelentette a legnagyobb problémát. Különösen úgy, hogy az előző mérkőzés nagyon sokat kivett a gyerekekből. Az ellenfél soraiban néhányan igen magas szinten teljesítettek támadásban és védekezésben is, ami számunkra túl nagy falatnak bizonyult. A frissen és keményen védekező ellenfél könnyű kosarakat dobott a megszerzett labdákból. Ismét hatalmasat küzdöttünk, mindenkit komoly dicséret illet a helytállásért. Gratulálunk a Gidáknak!”
Fekete Eszter (KSC Baka Gidák): “Koncentráltan kezdtük a mérkőzést a zsinórban második találkozóját játszó Lurkók ellen. Szorosan védekeztünk, és ponterősen támadtunk, ezzel sikerült korán jelentős előnyt szereznünk. A második negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, a büntetődobások után is őriztük a tizenkét pontos vezetésünket. A fordulás után ismét magasabb sebességre kapcsoltunk, Untermüller Lilla és Mekl-Kovács Hanga kosaraival tovább növeltük előnyünket. Ebben a játékrészben el is döntöttük a mérkőzést, így a hátralévő időben minden játékosomnak lehetőséget adhattam. Gratulálok a csapatomnak, jól és koncentráltan játszottak. Hajrá Baka Gidák!”

GYKSE BABITS MANÓK – BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 23-58 (0-17, 19-13, 0-16, 4-12)
GYKSE Babits Manók: Topánka 10, Heimann 5, Elmauer 1, Gresa 1, Jorga 1, Kovács 1, Meixner 1, Péri 1, Szefcsik 1, Viszmeg 1, Almási B., Keresztes. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Kisebbik Babitsos csapatunk ismét találkozott az Oroszlánokkal. Szokás szerint kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, ami minden alkalommal látható ilyenkor a gyerekeken. Az ellenfél most is erősebbnek bizonyult, de az év végére igen sokat fejlődtek Manócskáink, egyénileg és helyenként már csapatjátékban is. Küzdeni tudásból sosem volt hiány, így volt ez most is, ami nagyban segítette csapatunkat a helytállásban. A szigorítások és a nehéz szezon ellenére az egy-egy játék alapelemeit különböző szinten, de sikerült mindenkinek elsajátítani. Gratulálunk a Bátaszéki Oroszlánoknak!”

KSC BAKA GIDÁK – GYKSE BABITS MANÓK 78-17 (22-2, 22-7, 18-4, 16-4)
KSC Baka Gidák: Untermüller 19, Mikóczi 12, Czövek 11, Mekl-Kovács 9, Beke 5, Fajszi 5, Steiner 5, Fricsi 4, Koltai-Kiss 4, Szabó 3, Daradics 1, Lovász, Molnár, Posta. Edző: Fekete Eszter, Varga-Lehőcz Szilvia.
GYKSE Babits Manók: Szefcsik 5, Elmauer 3, Heimann 3, Viszmeg 2, Almási B. 1, Jorga 1, Meixner 1, Péri 1, Almási L., Gresa, Kovács, Topánka. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Fekete Eszter (KSC Baka Gidák): “A Babits Manók fiatal csapata ellen csak a negyedek elején tartottam pályán a harmadik és negyedik osztályosokat, a kisebbek ezúttal több játékidőt kaptak, és élni is tudtak vele. Örülök, hogy próbálták betartani a megbeszélteket, és bátran kosárlabdáztak. Az ismét kiemelkedőt nyújtó Untermüller Lilla mellett külön örülök Mikóczi Emília ponterős játékának, de minden pályára lépő játékosom dicséretet érdemel. Örülök, hogy két győzelemmel zártuk a szezont, egész éves teljesítményéért pedig mindenki megérdemelte az aranyérmet. Folytatás az új idényben, hajrá Baka Gidák! Jó nyarat mindenkinek!”
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Mint ahogy az előre látható volt, az ellenfél a kosárlabda játék valamennyi elemében jóval előbb tart, mint a mi kis csapatunk. Csak a tisztes helytállás lehetett a cél, amit sikerült is elérni. Mindenki nagy kedvvel és energiával játszott a jóval erősebb ellenféllel szemben is, ami rendkívül biztató a jövőre nézve. Az ellenfél kezdő négyese után pályára lépő, tapasztalatlanabb cseresorával már többször kiegyenlített játékhelyzeteket teremtettünk, és sikerült is többször jól védekeznünk és kosarat szereznünk. Gratulálunk a Baka Gidáknak!”

Végeredmény:
1. KSC Baka Gidák
2. KSC Babits Lurkók
3. Bátaszéki Oroszlánok
4. GYKSE Babits Manók