Két héttel a Zsíros Tibor K&H férfi Magyar Kupa izgalmai után február 28-án, csütörtökön ismét kosárlabdadömpinget élvezhetnek a sportág szerelmesei, ugyanis kezdetét veszi a Killik László Női K&H Magyar Kupa döntője. Immáron a hölgyekre szegeződik minden szempár, azon belül is a címvédő Atomerőmű KSC Szekszárdra és a bajnokság veretlen éllovasára, a Sopron Basket csapatára. A helyszín ezúttal is Győr és ha olyan izgalmas és szoros összecsapásokat láthatunk, mint tizennégy nappal ezelőtt, akkor nem lehet okunk a panaszra. Zseljko Djokics együttese, a Szekszárd, tavaly óriási csatában múlta felül a hétszeres kupagyőztes soproni gárdát.

A KSC az NB I újoncával, az NKE-Csatával meccsel. A bajnoki pontvadászatban oda-vissza tudott nyerni a címvédő, ám mindkét találkozó roppant szoros mérkőzést hozott (öt, illetve hét pont döntött). A tavalyi Euroliga ezüstérmes Sopron Basketre is kemény csata és megyei rangadó vár a negyeddöntőben, ugyanis a hazai pálya előnyét is élvező CMB Cargo UNI Győrrel néz farkasszemet Roberto Íñiguez együttese. Félni azért nem kell, hiszen az NB I-ben otthon és idegenben is nyertek a soproni lányok, ráadásul mindkét meccsen több mint tizennyolc ponttal. A DVTK a PEAC-Péccsel, a ZTE NKK pedig az ELTE BEAC Újbudával csap össze.

A torna nyolc meccséből ötöt ÉLŐBEN láthatnak a mindiGO Sport felületein (weboldal és alkalmazás), míg egy-egy mérkőzést az MTVA közvetít, ám azokat is megtekinthetik a mindiGO TV szolgáltatáson belül. Az esemény ideje alatt lehetőségük lesz hozzászólni a mérkőzésekhez, véleményt formálni, biztatni csapatukat és akár szavazatukkal megtippelni a győztes csapat kilétét. Nézzük együtt a női kosárlabda egyik ünnepét és drukkoljunk együtt az izgalmas és jó játéknak.

A torna programja:

Negyeddöntők
2019. február 28. (csütörtök)
13:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – ELTE BEAC Újbuda (ND 1.) (közvetítés: mindiGO Sport)
15:30 NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd (ND 2.) (közvetítés: mindiGO Sport)
18:00 CMB CARGO UNI Győr – Sopron Basket (ND 3.) (közvetítés: M4 Sport vagy mindiGO TV)
20:30 PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK (ND 4.) (közvetítés: mindiGO Sport)

Elődöntők
2019. március 1. (péntek)
15:30 ND 1. győztese – ND 2. győztese (ED 1.) (közvetítés: mindiGO Sport)
18:00 ND 3. győztese – ND 4. győztese (ED 2.) (közvetítés: M4 Sport vagy mindiGO TV)

Bronzmeccs
2019. március 2. (szombat)
14:30 ED 1. vesztese – ED 2. vesztese (közvetítés: mindiGO Sport)

Döntő
2019. március 2. (szombat)
17:00 ED 1. győztese – ED 2. győztese (közvetítés: Duna World vagy mindiGO TV)