Szombaton a Szekszárdon, a Dienes Általános Iskola tornatermében került megrendezésre a 6. régió D-csoportja, ahol az U11 KSC/B a Bonyhádi KSE vegyes és a KASI/B fiú csapatával találkozott. Stierné Jankovics Mária lányai ezúttal két vereséggel zárták a bajnoki szezont.

TARR KSC SZEKSZÁRD/B – BONYHÁDI KSE U11 43-49 (12-14, 10-6, 10-7, 4-17 – 7-5)
Szekszárd: LÜCKL 11, Allegue 9, Káldi 9, BRAUN 7, Borbás 2, Dévai 2, Hajnal 1, Kékes 1, Kovács 1, Hurtony, Kulcsár. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első mérkőzésünk a Bonyhád ellen nyerhető lett volna. A harmadik negyedben még hét ponttal vezettünk, de második négyesünknek nem sikerült megtartani az eredményt, az ellenfél csoportosította erőit, és tizenhárom-nullás rohammal állva hagyott bennünket. Az agresszív védekezésük nagyon megzavarta a lányokat, így sorra eladtuk a labdákat. Ha volt is helyzetünk, az rendre kimaradt, sajnos csak négy pontot sikerült dobni az utolsó játékrészben. Már többször találkoztunk a bonyhádiakkal, de most játszottuk a legszorosabb mérkőzést velük, nem adtuk könnyen a győzelmet. Ezért dicséret illeti a lányokat, és különösen a legtöbb pontot szerző Lückl Verát, illetve a védekezésben mindenkinek besegítő Braun Noémit. Sajnos Kulcsár Lilla megsérült, neki mielőbbi gyógyulást kívánunk! Gratulálunk a Bonyhádnak a győzelemhez!”

TARR KSC SZEKSZÁRD/B – KASI/B 30-42 (4-13, 3-5, 4-14, 15-6 – 4-4)
Szekszárd: LÜCKL 12, ALLEGUE 5, Braun 4, Káldi 4, HURTONY 2, Borbás 1, Kékes 1, Kovács 1, DÉVAI, Hajnal, Kulcsár. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A KASI B-csapata hat fővel érkezett Szekszárdra a nyolcadik fordulóra. Hat lelkes és jó labdabiztonságú, agresszívan védekező fiú hiába duplázott, nagy lendülettel folytatta ott, ahol a Bonyhád ellen abbahagyta. Mi pedig kint maradtunk az öltözőben. A fiúk félpályás védekezése nagyon megzavarta a kislányokat. Félpályáig lassan, bandukolva vezetgették a labdát, aztán mikor szembe találták magukat a fiúkkal, sokszor elvesztették azt labdavezetés közben, vagy eladták egy-egy rosszul sikerült átadással. Sajnos ezen a mérkőzésen a második félidőben nélkülöznünk kellett Braun Noémit, aki a bokáján szenvedett sérülést. Ezúttal Lückl Vera, Allegue Dina, Dévai Anna és Hurtony Laura négyese érdemel dicséretet, akik az utolsó negyedet végül 15-6-ra megnyerték. Így szépítették az amúgy nagyarányúnak ígérkező vereséget.”

“Ezzel véget ért a bajnokság a KSC B-csapatának. Június végéig várjuk a lányokat edzésekre, hiszen még itt van számunkra a Nyuszi Kupa. Köszönjük egész éves munkájukat az országos bajnokságban! A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok!”

Stierné Jankovics Mária