Vasárnap Körmend adott otthont a Nyugati Leány Régiós Jamboree-nak, ahol a KSC U11 A-csapata a székesfehérvári DKKA Tigrisekkel és a soproni Csípős Darazsakkal mérkőzött. A hiányzó Horváth Vivien távollétében Stierné Jankovics Mária és Fekete Eszter irányította csapat egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát.

“A TARR KSC Szekszárd U11 A-csapata vasárnap Körmendre utazott, hogy dél-magyarországi régió leány győzteseként részt vegyen a dunántúli régiók első helyezettjeinek tornáján. A soproni Csípős Darazsak, a KWBC Körmend, a DKKA Tigrisek és a TARR KSC Szekszárd csapott össze tíz órai kezdettel a Körmend Városi Sportcsarnok pályáján. A szekszárdi csapatot Horváth Vivien távollétében Fekete Eszter és jómagam kísértem el.”

DKKA TIGRISEK – TARR KSC SZEKSZÁRD/A 10-120 (3-32, 4-25, 2-26, 0-32 – 1-5)
Szekszárd: MIKÓCZI 36, FRICSI 21, MÁRTON 17, SZABÓ 16, KOLTAI-KISS 10, Káldi 7, Lückl 6, Stoll 4, Kozsir 3, Farner, Tóth, Wirth. Edző: Stierné Jankovics Mária, Fekete Eszter.

“Ezen a mérkőzésen parádés játékkal rukkoltak elő a lányok, bár nem volt igazi nagy ellenállás és akadály. Többen – kihasználva technikai képzettségüket – nagyon ponterősen kosárlabdáztak, élvezték, hogy végig tudták vinni a labdát, és sima ziccereket dobhattak. Voltak, akik nagyon jó ütemben védekezve labdát szereztek, és gyorsindításokat kezdtek, de láthattuk csíráit a csapatjátéknak is: az indításokból kettő-egyes helyzetek alakultak ki. A fehérvári Akadémia ellen végül nagyarányú győzelmet szereztünk, nagy örömmel kosárlabdáztunk. Gratulálok a lányoknak, és reméltem, hogy át tudjuk menteni ezt a fantasztikus hangulatot és lendületet a következő mérkőzésre! Mindenkinek nagy dicséret!”

CSÍPŐS DARAZSAK – TARR KSC SZEKSZÁRD/A 70-48 (17-8, 11-13, 15-10, 20-8 – 7-9)
Szekszárd: SZABÓ 14, KOLTAI-KISS 10, MÁRTON 6, Mikóczi 6, Fricsi 3, Stoll 3, LÜCKL 2, Farner 1, Káldi 1, Kozsir 1, Wirth 1, Tóth. Edző: Stierné Jankovics Mária, Fekete Eszter.

“A soproni Akadémia ellen már sokkal nehezebb dolgunk volt. Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, ellenálltunk a faulthatáron védekező Darazsakkal szemben, de emiatt sokat hibáztunk, sok helyzet kimaradt. A tizenkét egyenlő tudással és gyorsasággal rendelkező soproni kislányt folyamatosan forgatta edzőjük. Voltak külön megbízott faultolók is, hiszen ebben a korosztályban ezt meg lehet tenni, nincs csapathiba. A mi lányaink elbizonytalanodtak, nem vállalták fel az ütközést, többet hibáztak. A második negyedet megnyertük, amiért dicséret illeti Szabó Vandát, Márton Violát, Fricsi Dórát és Káldi Emilit. A félidei büntetőket nagyon jó százalékkal (10/12) dobtuk, amelyből egyet végül elvettek, mert a sérült Tóth Emmát játszatni kellett volna az első félidőben, hogy érjen a félidei büntetője. Végül a soproniak felőröltek bennünket, futottunk az eredmény után, de négy pontnál közelebb nem kerültünk hozzájuk. Gratulálok a Csípős Darazsaknak, most jobbak voltak nálunk! Gratulálok a KSC-s lányoknak is, mert nem adták fel, csak elfáradtak!
Jó játékot mindenkinek az Országos Jamboree-n a hónap végén!”

Stierné Jankovics Mária