Az U11-es KSC vasárnap hazai pályán, a Dienes Általános Iskola tornatermében fogadta a Rátgéber és a PVSK Akadémia leány csapatait. Stierné Jankovics Máriáék egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót.

“2019 március 3-án a KSC rendezésében került sor a kenguru kupa ötödik fordulójára a Dienes iskola tornatermében. A szekszárdi lányok ezúttal két lány csapattal mérkőztek meg.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS LEÁNY 38-46 (2-16, 12-9, 14-10, 10-11)
Szekszárd: HENCSIK 23, Varga Zs. 3, Wigand 3, Léhmann 2, Mester 2, Misóczki 2, Horváth 1, Pál 1, Vittay 1, Csapó, Császár, Gál, Pusztai, Székely, Varga L. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Szerencsére mindenki meggyógyult és a csapat rendelkezésre tudott állni, csak Nyári Döníz hiányzott ezen az első mérkőzésen egy családi program miatt. Első ötösünk ezt meg is érezte a mérkőzés elején, mert hiába küzdöttek, védekezték ki a támadások sorát és szereztek labdát, azokat bizony hamar el is adták. Nem találtunk be, a magas védőktől pedig megijedtünk és vaktában dobáltuk el a labdákat. A második félidő aztán már kiegyenlítettebb volt, többször betaláltunk, sok labdát szereztünk és nyertünk is egy negyedet.
Gratulálunk a Rátgéber Akadémia csapatának, jól használták ki gyengeségeinket.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PVSK NEMZETI AKADÉMIA LEÁNY/A 65-43 (8-5, 22-9, 22-10, 14-19)
Szekszárd: HENCSIK 20, VARGA ZS. 10, LÉHMANN 9, NYÁRI 6, SZÉKELY 6, Wigand 4, Csapó 3, Gál 2, Császár 1, Mester 2, Misóczki 1, Pusztai 1, Horváth, Pál, Varga L., Vittay. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Erre a mérkőzésre kiegészültünk és mintha nem is ugyanaz a csapat lett volna a pályán. Jóval energikusabban, lendületesebben játszottunk. A dobásaink is rendre ültek, jobban koncentráltunk. A jó összpontosításhoz hozzátartozik, hogy a félidőben kilencen bedobták a büntetőt és ezzel is növelni tudták az eredményt (már ekkor is 39-17 volt az állás).
Köszönjük a PVSK kislányainak a mérkőzést, akik nagyon elfáradtak a duplázás miatt, hiszen ki-ki meccset játszottak a Rátgéber Akadémiával. Mivel ők az első mérkőzésüket három ponttal megnyerték, körbeverés alakult ki. Ez végül nekünk kedvezett, mivel a második mérkőzésünkön nagy arányú győzelmet arattunk.
Gratulálok a tizenhat KSC-s kislánynak, mert ehhez a győzelemhez mindannyian hozzájárultak! Csak így tovább!”

Stierné Jankovics Mária