Szombaton és vasárnap a Garay Gimnázium tornaterme adott otthont az U14-es bajnokság következő fordulójának. Baki Sándor csapata a Törekvés SE, a Kanizsa DKK és a Kecskeméti KA ellen is magabiztos győzelmet aratott.

“Hétvégén a Garay Gimnáziumban fogadtuk a Török Flóris, Kanizsa és Kecskemét csapatait. A tornát három győzelemmel zárva bejutottunk az ország legjobb tizenhat csapata közé. Ott folytatjuk tovább a küzdelmet a legjobb nyolcba kerülésért, ezzel kivívva az A-döntős részvételt, amiért egész évben dolgozunk. Gratulálok a csapatoknak és büszke vagyok a lányainkra!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – TÖRÖK FLÓRIS-TÖREKVÉS SE/A 84-47 (21-19, 24-5, 17-11, 22-12)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 19, LÁBAS 12, Piukovits 6, Berekali 2, Csákvári. Csere: HOROG 14, DÁVID 12, Szücs 8, László 5, Sebestyén 4, Kovács 2, Lovasi. Edző: Baki Sándor.

“Szoros első negyed után fokozatosan léptünk el ellenfelünktől. Szigorú védekezésünkkel nagyon sok hibára kényszerítettük a másik csapatot. Nagyon-nagyon jól zártunk hátul. Ennek és a gólerős támadásunknak köszönhetően nagyarányú győzelmet arattunk. Pontszerzésben a Sámóczi Zsófi – Horog Betta dinamit duó mellé a Dávid Nóri – Lábas Flóra páros jelentkezett be, míg védekezésben az egész csapatot dicséret illeti.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSA DKK 90-60 (22-11, 27-20, 18-16, 23-13)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 16, Csákvári 7, Berekali 6, Bernáth 6, Lábas 2. Csere: Horog 13, PIUKOVITS 13, Kovács 8, SZÜCS 8, Doszpod 4, László 4, Baka 3, Mathész. Edző: Baki Sándor.

“A feladatot, miszerint az ellenfél három húzóemberét vegyük ki a játékból, néhány kivételtől eltekintve sikerült megoldani. A második negyedet leszámítva ehhez sikerült is tartani magunkat. Abban a negyedben viszont húsz pontot nyeltünk be, ami a meccs végi hatvan kapott pontot nézve sok. Támadásban szép helyzeteket kreáltunk és könnyű kosarakat értünk el. A félidei tizennyolc pontos előnyt a harmadik negyedben sikerült tartani és még két pontocskát hozzátenni. A negyedik játékrészben ezt még meg tudtuk toldani tíz ponttal – ekkor már főleg a cseresor volt parketten mindkét oldalon.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KECSKEMÉTI KA/A 71-40 (24-7, 15-10, 11-9, 21-14)
SZEKSZÁRD: LÁBAS 12, SÁMÓCZI 10, PIUKOVITS 9, Bernáth 7, Berekali 2. Csere: HOROG 13, Szücs 8, Kovács 7, Dávid 3/3, László, Mathész, Sebestyén. Edző: Baki Sándor.

“Sámóczi Zsófi magasan idei legjobb első negyedét hozta. Röpke tíz perc alatt 10 pont, 4-4 lepattanó és kiharcolt fault, 2-2 szerzett labda és gólpassz, illetve 1 fault és 1 eladott labda állt a neve mellett. Neki nagyban köszönhető a 24-7-es első negyedünk, amivel megadtuk az alaphangot a meccsnek. Az ő harcossága és extra energiája gyorsan átragadt a többiekre is. Sérülés miatt csak az első tíz percben játszott, de a kiválása ellenére sem engedtük közelebb a kecskeméti lányokat. Minden etapban növeltük előnyünket. Nagyon küzdős meccs volt, rengeteg harc volt a labdáért. Hibák, faultok, feldobás helyzetek tördelték a játékot, főleg a harmadik negyedben. A kecskemétiek szívósan védekeztek, de nálunk mindig akadt valaki, aki jó helyzetfelismerésével dobásig jutott, vagy helyzetet teremtett a társainak. Ebben Piukovits Dorka és Horog Betta jártak az élen. A hétvégi teljesítményéért az egész csapatot dicséret illeti!”

Baki Sándor