Az alapszakasz utolsó fordulójában tét nélküli mérkőzésen fogadja a harmadik helyezett Atomerőmű KSC Szekszárd a sereghajtó MTK-Budapest együttesét. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Múlt héten bebiztosította alapszakaszbeli harmadik helyezését az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután idegenben 57-69 arányú győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd ellen. Bár a találkozó az első negyedben kiegyenlített küzdelmet hozott, a KSC a második játékrészben tizenkét pontot vert ellenfelére, ezután pedig már “csak” a különbséget kellett őrizni. Djokics Zseljkoék – a sportszerűség jegyében – a sérülések ellenére majdnem teljes kerettel álltak ki a mérkőzésre, egyedül a térdét fájlaló Frida Eldebrink hiányzott a lányok közül. A csapatból mint oly sokszor, most is Erica McCall (20 pont, 11 lepattanó) volt a leginkább dícsérhető, de Ivana Dojkic (11 pont, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés), Studer Ágnes (10/6 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) és Gereben Lívia (11 pont) is két számjegyű dobóteljesítményt nyújtott.

Az NB1 A-csoportos bajnokság utolsó fordulója viszonylag kevés izgalmat hoz majd, hiszen az első három helyezés sorsa már eldőlt. Az ötödik PEAC viszont – a ZTE elleni kettős győzelmének köszönhetően – még befuthat a negyedik helyre: ehhez szombaton nyernie kell a Csata otthonában, a rivális zalaiaknak pedig a veretlen bajnoki címvédő, kupagyőztes és ismételten Euroliga négyes döntőt rendező Sopron otthonában kellene kikapniuk. A Győrnek várhatóan nem lesz nehéz dolga Kozármislenyben, így a KSC jövő héten nagy valószínűséggel a kisalföldiek ellen kezdi meg a rájátszás küzdelmeit (a párharc pontos mérkőzés időpontjait jövő héten honlapunkon közöljük). A rájátszást érő utolsó helyre szintén nagy lesz a harc, hiszen ha a Vasas győzni tud a BEAC otthonában, a CEKK pedig hazai pályán alulmarad a DVTK-val szemben, akkor a pasarétiek – szintén a jobb egymás elleni mérlegnek köszönhetően – még megszerezhetik a nyolcadik pozíciót.

Az MTK-Budapest a 2018/2019-es évadban – a honi élvonalbeli női kosárlabda mezőny egyedüli csapatként – kizárólag magyar játékosokkal szerepel. Nagy Dorottya együttese 21 forduló után 2 győzelemmel és 19 vereséggel a bajnoki tabella utolsó helyén áll. Mindkét idei sikerüket a PINKK ellen jegyezték: először november 10-én hazai pályán 68-65-re, majd pedig február 17-én Kozármislenyben 56-63-ra verték a baranyaiakat. A városmajoriak idei szezonját sajnos egy tragédia is beárnyékolja, hiszen március 7-én tragikus hirtelenséggel életét vesztette a kék-fehérek NB1-es csapatának másod-, valamint amatőr együttesének vezetőedzője, Radovan Vukovics.

Az MTK csapatából Szabó Flóra (12,5 pont; 5,7 lepattanó), Süle Krisztina (10,8 pont; 4,1 lepattanó) és Hegedűs Janka (10,0 pont; 5,7 lepattanó) rendelkezik a legjobb egyéni statisztikai mutatókkal, de mellettük még Czirják Noémi (6,6 pont; 4,7 gólpassz) és Wéber Fruzsina (5,9 pont) is képes extra teljesítményre. A fentieken kívül a játékoskeretben van még Baksa Bettina, Bernáth Réka, Dénes Diána, Gróf Tímea, Koch Dóra, Pusztai Sára, Schirohy Szonja, Szabó Bettina és Szeitl Vanessza is.

A fővárosiak legutóbb múlt szombaton léptek pályára, akkor hazai pályán 61-96-ra maradtak alul a DVTK-val szemben. Az MTK-ból azon a találkozón Süle 15/6, Szabó Flóra 14, Hegedűs pedig 12 pontot szerzett.
Az MTK és a KSC előző idei összecsapását december 20-án a Városmajorban játszották, ahol a Szekszárd tizennégy pontos győzelmet aratott. A hazaiaknál Szabó Flóra (19) és Wéber (10/6), míg a vendégeknél Gereben (13/6), McCall (13), Bálint Réka (12/3), Studer Ágnes (12/12) és Theodoreán Alexandra (12/6) jutott tíz pont fölé.

A KSC-MTK találkozó (vezeti: Minár László, Tóth Cecília, Radnóti Miklós) szombaton 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést – klubunk videósa jóvoltából – a mindiGO Sport ezúttal is élőben közvetíti.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 22. fordulójának minden további mérkőzése (Sopron-ZTE, BEAC-Vasas, Csata-PEAC és CEKK-DVTK) egy időben kezdődik, ez alól csak a PINKK-Győr (53-79) összecsapás a kivétel, ahol már pénteken fél háromkor feldobták a labdát.

Videó: Papp Máté