Szerdán 18 órától elrajtol a play-off az Atomerőmű KSC Szekszárd számára, aki az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntő párharc nyitó mérkőzésén hazai pályán fogadja a CMB CARGO UNI Győr együttesét.

Szezoncsúcsot jelentő százkét dobott ponttal zárta az alapszakaszt az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután szombaton hazai közönség előtt fölényes győzelmet aratott a sereghajtó MTK-Budapest ellen. A találkozó igazi örömjátékot hozott több remek egyéni teljesítménnyel: Ivana Dojkic 7 kísérletből 5 triplát értékesítve 23 pontot dobott, mellette pedig 5 lepattanót, 6 gólpasszt és 3 labdaszerzést jegyzett. A mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Erica McCall-nak 19 perc is elég volt 20 ponthoz és 6 lepattanóhoz, de Bálint Réka (8 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz), Theodoreán Alexandra (12 pont, 3 labdaszerzés) és a többi pályára lépő játékos is nagyszerűen dolgozott, amit jól mutat, hogy ezúttal mindenkinek sikerült pontot szereznie. Külön öröm, hogy az élete első NB1-es mérkőzését játszó 15 éves Miklós Melinda rögtön egy triplával mutatkozott be nagyok között.

A találkozón egyedül Frida Eldebrink hiányzott a keretből, aki két héttel ezelőtt még a DVTK ellen szenvedett térdsérülést. A svéd légiós azóta sem tudott érdemi munkát végezni a csapattal, úgyhogy ha pályára is tud lépni szerdán, várhatóan csak epizódszerep jut majd neki.

A borzasztó erős játékoskerettel rendelkező CMB CARGO UNI Győr felemás alapszakaszt tudhat maga mögött: a rossz kezdés miatt az olasz Sandro Orlando-t a szerb Milos Pavlovics váltotta a kispadon, végül pedig sokat javítva, 12-10-es mérleggel a hatodik helyen zárt a tabellán. A csapat összeállításában három változtatást eszközöltek a szezon során: először Laklóth Anna, majd pedig az amerikai Lexie Brown távozott, miközben a szerb Szanja Mandics vette át az irányítói pálcát.

A játékoskeretből az amerikai Reshanda Gray (14,9 pont; 8,7 lepattanó), a görög Artemisz Szpanu (13,2 pont; 6,5 lepattanó), illetve Krnjics Szara (7,2 pont) és Mandics (2,9 pont; 4,2 lepattanó; 5,0 gólpassz) rendelkezik a legjobb egyéni mutatókkal, de rajtuk kívül még Raksányi Krisztina (8,6 pont; 3,2 gólpassz), Török Ágnes (7,4 pont), Czank Tímea (5,6 pont), Nagy Dóra (4,5 pont) és Varga Zsófia (4,0 pont) is bevetésre vár. Fontos tényező lehet, hogy a győriek honlapján megjelent információk szerint Krnjics egy fogászati beavatkozás miatt kihagyni kényszerül a szerdai mérkőzést.

A KSC és Győr mindkét idei összecsapását a Szekszárd nyerte: először november 10-én hazai pályán szoros csatában 68-64-re nyert, majd pedig február 16-án idegenben sima, 68-78 arányú sikert könyvelhetett el. Djokics Zseljkoéknak az utóbbi időben igencsak jól megy a zöld-fehérek ellen, hiszen a két idei győzelem mellett tavaly ötből ötször verték riválisukat: a bajnokságban és az Európa-kupában kettő-kettő, a Magyar Kupában pedig egy sikert értek el.

A KSC-Győr rangadó (vezeti: Benczur Tamás, Frányó Péter, Söjtöry Tamás) szerdán 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót a mindiGO Sport klubunk jóvoltából élőben közvetíti.
Az NB1 A-csoportos rájátszás további negyeddöntő párharcai szintén szerdán kezdődnek majd el.

RÁJÁTSZÁS EGYENES ÁGI MÉRKŐZÉSEK

Negyeddöntők:
Sopron Basket (1.) – VBW CEKK Cegléd (8.), állás: 0-0
Aluinvent DVTK (2.) – NKE-FCSM Csata (7.), állás: 0-0
Atomerőmű KSC Szekszárd (3.) – CMB CARGO UNI Győr (6.), állás: 0-0
PEAC-Pécs (4.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (5.), állás: 0-0

Videó: Papp Máté