Pénteken délután a PTE-KPVK tornatermében lejátszotta utolsó rájátszás mérkőzését az U16-os KSC. Harsányi Mária csapata sajnos másodszorra is vereséget szenvedett a listavezető Csata DSE-től, így 16-2-es mérleggel kvalifikálta magát az országos döntőre.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE 46-60 (12-10, 11-15, 14-14, 9-21)
SZEKSZÁRD: Renczes 11/3, ISTÓKOVICS 10, HOLCZ 9, ANDI 8/6, Miklós 6, Csere: Sinka 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Pénteken lejátszottuk az utolsó fordulót is a Csata DSE ellen. Három negyedben jól védekeztünk és a vendégek magas embereit is jól tartottuk. Ez rengeteg energiát kivett a csapatból, így sajnos a támadásban többet hibáztunk. Nagyon rossz százalékkal dobtunk és sok rossz döntést hoztunk, de így is csak két pont volt a különbség a harmadik negyed végén (37-39). A negyedik játékrészben aztán a védekezésünk is visszaesett, a palánk alól sok pontot kaptunk. A támadásaink sem voltak pontosak: eladott labdák sora, amiből a Csata könnyű kosarakat dobott, így sajnos fokozatosan elhúztak. Nagyon elfáradtunk, hiszen a magasságbeli különbség miatt óriási energiákat kellett mozgósítanunk. A Csata egy nagyon képzett csapat, a kadett bajnokság nagy esélyese. Végül tizennégy pontos vereséget szenvedtünk a negyedik negyedben nyújtott nagyon gyenge teljesítményünk miatt (9-21). Nagyon küzdöttünk és három negyedben felvettük a versenyt a nagyon magas szerkezetű, korosztályos válogatottak sorát felvonultató fővárosiak ellen.
Csapatunkból a fiatal Holcz Rebeka nyújtott jó teljesítményt: a 9 pontja mellé leszedett 11 lepattanót, szerzett 5 labdát és volt 1 blokkolt dobása, ezzel 17 IBM pontot ért el. Sajnos a mai meccsen a többiek elég nagy hibaszázalékkal játszottak, így elmaradt a bravúr. 16 győzelemmel és 2 vereséggel a második helyen végeztünk.
Készülünk a döntőre, sok feladat áll még előttünk, hogy a kitűzött céljainkat elérjük.”

Harsányi Mária