Az Atomerőmű KSC Szekszárd nagy csatában a Vasast is legyőzte a pécsi U16-os döntőn, így veretlenül megnyerte a B-csoportot. Harsányi Mária lányai szombaton 14 órakor a DVTK-val mérkőznek a döntőbe jutásért.

VASAS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 67-73 (19-24, 14-18, 15-15, 19-16)
SZEKSZÁRD: Renczes 30/9, Holcz 10, Miklós 10, Andi 7, Istókovics 2. Csere: Haag 12/6, Németh 2, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

Nagy csatában nyert a Szekszárd a Vasas Akadémia ellen, ezzel megszerezte a csoportelsőséget.
Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott a KSC Szekszárd-Vasas Akadémia találkozó, mely a csoportelsőségről döntött. A Szekszárd ötpontos előnyt harcolt ki magának elsősorban Renczes ponterős játékával, de ennél távolabb nem tudott szakadni a Vasastól. A negyed vége 24-19 lett a Szekszárd javára.
Renczes sorozatával indult a második negyed, a szekszárdi tehetség öt pontjával tízre növelte a két csapat közötti differenciát (19-29). Egy szerzett labdából Kun szerzett ziccert, Lőrinczy-Csomós triplájára pedig Haag is távolról válaszolt (32-24). Nagy tempójú mérkőzést láthattunk, ahol a szekszárdiak pontosabb játékkal tovább növelték előnyüket, a negyed végeredményét Miklós gyorsindításgólja állította be, ezzel 42-33-ra vezetett a Szekszárd.
Renczes triplával kezdte a második félidőt, Kun 2+1-gyel felelt rá a túloldalon, majd Sitku hozta még közelebb a Vasast. Ebben a periódusban mindkét csapat ziccereket hibázott, a hullámvölgyből viszont a Vasas lábalt ki előbb, Kuncz találata után 47-44-nél Harsányi Mária kért időt. Renczes büntetőivel és Istókovics gyorsindításgóljával ismét nőtt a Szekszárd előnye (51-44). A Szekszárd szerzett labdákból indulhatott, 53-44-es állásnál Deák Éva kért időt. A negyed vége 15-15 lett, a Szekszárd megőrizte félidei előnyét (57-48).
Az utolsó negyedben nagy harcban öt pontra zárkózott a Vasas (66-61), egy perccel a lefújás előtt pedig még ugyanennyi volt a differencia (68-63). Kun büntetőivel három pontra zárkózott a Vasas, de Haag Panna triplája betalált, tovább fokozva a szekszárdi szurkolók hangulatát. Innen már nem tudott fordítani a Vasas, a Szekszárd a 30 pontos Renczes Rebeka vezetésével 73-67-re megnyerte a mérkőzést és a “B” csoportot.

Deák Éva (Vasas Akadémia/A): “Szoros és izgalmas mérkőzést tudtunk játszani a Szekszárddal. Persze szomorúak vagyunk, mert a sportoló attól sportoló, hogy nyerni szeret. Ma a szekszárdi lányok egy Renczes Rebekával “többek” voltak. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez és a csapatomnak a mérkőzésen nyújtott teljesítményhez.”
Harsányi Mária (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Végig kontrolláltuk a mérkőzést, hatalmasat küzdöttünk, de most sajnos van valaki a mi “családunkban”, akinek most még nagyobbat kell küzdenie. Gyógyulj meg, Livi, veled vagyunk és érted győztünk ma!”

Képek: Kosárlabda Akadémia Pécs/A