2019. június 21-26. között a horvátországi Vodicébe látogatott a KSC junior, kadett és serdülő csapata. Az alábbiakban Harsányi Mária és Baki Sándor edzők beszámolói olvashatók.

“Junior, kadett és serdülő csapatunk 2019. június 21-én éjjel kelt útra Horvátországba, ahová Szokics Mito remek tolmácsunk is velünk tartott. Első utunk Zágrábba, a Mirogoj temetőbe vezetett a kosaras zseni, Drazen Petrovic sírjához, aki huszonhat éve, június 7-én halt meg autóbalesetben. Huszonhat szál sárga rózsából készült virágtálat vittünk és mindenki mécsest gyújtott a kosárlabdázás “Mozartja” sírjánál, így emlékezve rá. Kora délután érkeztünk meg Vodicébe, ahol már ismerősként köszöntöttek bennünket. Elfoglaltuk szállásunkat, ami nagyon közel volt a tengerparthoz, majd csobbantuk egyet a tengerben.

Horvátországi tartózkodásunk alatt három reggeli futóedzést vezényeltünk edző kollégámmal, Baki Sándorral, de volt egy termi edzésünk, és kedden a helyi hasonló korú csapat ellen mérkőzést is játszottunk.

Addig azonban sokat fürödtünk és Drazen szülővárosába, a közeli és festői szépségű Sibenikbe is ellátogattunk. Megnéztük azt a sportcsarnokot, ahol az egykori klasszis elkezdte a csodálatos pályafutását és élte az életét. Az esti Sibenikben is gyönyörködhettünk és a Solaris strandra is ellátogattunk. Gyorsan eltelt a hat nap, de élménnyel gazdagodva tértünk haza. Június 26-án itt ünnepeltük meg Liszkai Rebeka tizennyolcadik születésnapját, aminek a keretében a csapatok egy nagy tortát rendeltek neki. Isten éltessen Gida!

Szép befejezése volt ez a jutalom utunknak, amit a kadett bajnokság megnyerésért kaptunk. Köszönjük az egyesület vezetőségének a lehetőséget és kiváló tolmácsunk, Szokics Mito rengeteg segítségét!”

Kadett:

ZKK VODICE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 30-61 (8-19, 9-17, 5-7, 8-18)
SZEKSZÁRD: RENCZES 10/3, HOLCZ 8/6, Horváth 4, Sinka 2, Andi. Csere: MIKLÓS 18/6, Haag 6, Istókovics 5, Bodócs 4, Németh 2, Villányi 2, László, Tamás-Nagy. Edző: Harsányi Mária.

“Végig bontott ötösökkel játszottunk, mind a tizenhárom játékos lehetőséget kapott. Ezekben a szerkezetekben időnként akadozott a játék, de végig vezetve, Miklós Melinda remek játékával simán nyertük a mérkőzést a helyi lelkes csapat ellen. Most mutatkozott be szekszárdi színekben a 2003-as születésű, 188 centi magas Horváth Dóri, akit Székesfehérvárról igazoltunk (végre lesz magas játékosunk!). Első meccsén ügyesen mozgott és beilleszkedett csapatunkba, ráadásul az U16-os válogatottba is behívták a bővebb keretbe. A mérkőzés érdekessége volt, hogy a játékvezetői vizsgát letevő Liszkai Rebeka és Viszmeg Míra fújta a sípot mindkét mérkőzésünkön. A másik három juniorunk is segédkezett: Vincze Niki és Marsai Dóri statisztikát írt, Hanti Daniella pedig fotózott.”

“A héten még edzünk és június 29-én a Sárosdi Pincében lesz az évzárónk, ahogy az elmúlt szezon végén is. Nagy köszönet érte a Sárosdi házaspárnak, Juditnak és Robinak!”

Harsányi Mária

Serdülő:

ZKK VODICE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 43-73 (6-16, 11-17, 6-28, 20-12)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 16, Csákvári 10, Baka 2, Berekali 2, Doszpod 2. Csere: Szücs 15/3, Horog 8, Kovács 8, Dávid 6, László 4, Lovasi, Mathész, Sebestyén, Subotic. Edző: Baki Sándor.

“Végig sportszerűen játszó és keményen küzdő, de képzetlen ellenfelünknek az első három negyedben nem sikerült megbüntetnie gyenge védekezésünket, pedig akadtak hibáink bőven. Rossz egy-egy védések és elmaradozó segítések ellenére se szereztek pontokat. A védőoldalon ennek ellenére sok labdát szereztünk, de ezekből az első félidőben csak kevés gyorsindításunk zárult érdemi dobóhelyzettel, még kevesebb kosárral. Az első és második etapban bontott ötösökkel játszottunk, majd a harmadik negyedben összeállva megváltozott a játék képe és az történt a parketten, amit mi akartunk, 28-6-ra nyertük ezt a tíz percet. Ezzel a tetemes előnnyel a birtokunkban, az utolsó játékrészben főleg a cseresor bizonyíthatott. Voltak, akik éltek a lehetőséggel és meghálálták a játékperceket, sajnos ők voltak kevesebben. Védekezésünk átjáróház volt, a horvát lányok akkor dobtak kosarat, amikor akartak. Szücs Gréta (és Piukovits Dorka) a 2006-os budapesti képzőtáborban edzett június 18-22 között, így ő később csatlakozott hozzánk, ennek ellenére a csapat húzóembere volt: 15 pont, 9 lepattanó, 7 szerzett labda, 3 blokk és 2 gólpassz állt a neve mellett meccs végére 26 perc játékidővel. Másik húzóember, Sámóczi Zsófia 16 pontja mellé leszedett 9 pattanót és Berekali Petra 6 szerzett labdája is kiemelkedő lehetne, ha nem lenne mellette 5 eladott, amik főleg figyelmetlenségből adódott. Az utolsó negyedet nyolc ponttal buktuk, viszont a meccset kerek harminccal nyertük. Ezzel a meccsel sikeresen és végérvényesen lezártuk a 2018/2019-es évad serdülő meccseinek hosszú sorát. Mathész Csengét a mérkőzés után köszöntöttük születésnapja alkalmából. Boldog szülinapot kívánunk neki ezúton is!”

Baki Sándor

Képek: Papp Máté