A szekszárdi Garay János Gimnázium tornatermében vágott vissza a keddi vereségért a Szolnoki Sportcentrum A-csapata, miután kiélezett mérkőzésen, jobb hajrával 64-67-re felmúlta a KSC U16-os együttesét. Baki Sándoréknak ez volt az első vereségük a rájátszás Fehér B-csoportjában.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SZOLNOKI SPORTCENTRUM/A 64-67 (18-19, 19-16, 15-15, 12-17)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 20/6, HENCSIK 15, Csákvári 9, SZABÓ 8, Baka 6. Csere: Rácz 4, Vajda 2, Balla, Gyimesi, Pál. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Ismét hasznos és nagyon küzdelmes mérkőzést sikerült játszanunk a szolnoki lányokkal. Az első negyedben szinte végig mi jártunk előrébb négy-öt-hat ponttal, a kezdő ötösünk minden tagja kivette a részét a pontszerzésből. Hét perc elteltével 18-12-re vezettünk, viszont innentől megállt a tudomány, a dobások helyett rendre eladott labdákkal zártuk le az akcióinkat. Ellenfelünk gyorsan és könnyedén szerzett zsinórban hét pontot, így egy ponttal nyerték az első etapot (18-19). A második játékrészben feleannyi labdát szórtunk el, mint az elsőben (4, illetve 8 eladott labda). Ellenfelünk viszont így is talált könnyű pontokat a támadólepattanóik után, hárommal több kísérletük volt a negyedben, mint nekünk. Ennek ellenére hatalmasat küzdve mi húztuk be a játékrészt három ponttal, és mehettünk a félidőre előnnyel (37-35). A térfélcserét követően rendkívül enerváltan kezdtük a harmadik negyedet, és a szolnoki lányok éltek a lehetőséggel, 10-2-es futással nyitották a második félidőt. Részünkről sok energiát felemésztett a felzárkózás, de a negyed végére sikerült visszaszerezni a félidei két pontos vezetésünket Nyári és Hencsik kosaraival és labdaszerzéseivel. Az utolsó negyed derekán Szabó Zita két szép kosarával hat pontra növeltük az előnyünket (35. perc: 63-57), de innentől sajnos teljesen elkészültünk az erőnkkel, és ellenfelünk ismét bemutatott egy 10-1-es futást, amivel a maga javára döntötte el a mérkőzést. A két időkérés sem segített, sorra adtuk el a labdákat, és a fellelkesült vendégek hat támadólepattanót szedtek az utolsó öt percben. Egy rengeteg hibával tarkított mérkőzésen maradtunk alul egy idősebb és jóval fizikálisabb csapat ellen. Mi ismét kigáncsoltuk magunkat a sok eladott labdával és a gyenge lepattanózásunkkal, de az ilyen mérkőzésekből kell rengeteget tanulni és fejlődni! Dolgozunk tovább, hogy előrébb lépjünk! Gratulálok a szolnoki lányoknak és edzőiknek!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László