A KSC U16-os csapata csütörtök délután a PTE-KPVK tornatermében a Rátgéber Akadémia együttesét fogadta. Harsányi Máriáék a fizikális hátrány ellenére három negyeden át egyenrangú ellenfelei voltak a baranyaiaknak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS/A 62-81 (20-19, 21-25, 13-15, 8-22)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 37/3, SZŰCS 6, Horog 5/3, Piukovits 2, Bárányos. Csere: Wolf 6, Sámóczi 4, Villányi 2, Bodócs, László. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Csütörtökön a Főiskolán játszottuk az utolsó előtti alapszakaszbeli meccsünket a pécsi Nemzeti Akadémia ellen. Az első találkozón Pécsett nagyon csúnya, negyvenkilenc pontos vereséget szenvedtünk, így ma szerettünk volna javítani. Ez sikerült is, hiszen három remek negyedet játszottunk a több helyről igazoló, magas és erős ellenfél ellen. Sajnos pontban Holcz Rebeka mellé megint senki nem tudott felnőni, így a negyedik negyedet tizennégy ponttal bukva végül tizenkilenc pontos vereséget szenvedtünk.
Az első negyedben hat ponttal is vezettünk, jól védekeztünk és támadásaink nagy részét kosárral fejezetük be. Az idegenlégós centerüket jól tartottuk, így ezt a játékrészt egy ponttal, 20-19-re nyertük. A második és harmadik negyedben is tapadtunk az erős játékosállománnyal rendelkező vendégekre. Küzdöttünk, de már jóval több hibával játszottunk, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. 54-59-el zárult a harmadik játékrész. Nem csoda, hogy a negyedik negyedben Holcz Rebeka fáradni látszott, hiszen addig a hátán vitte a csapatot. Ekkor már ő is többet hibázott és más sem tudott pontokat szerezni, így 62-81-re nyert a pécsi csapat.
Azért azt meg kell jegyezni, hogy nálunk két serdülő korú játékos (Szücs, Piukovits) van sokat a pályán, fizikálisan is nehéz nekik felvenni harcot a 2004-esekkel, de nagyon küzdenek.
Holcz Rebi 37/3 pontja mellé leszedett 11 lepattanót (dupla-dupla) és kiharcolt 8 faultot, ez összesen 32 IBM pontot ért. Rajta kívül még a fiatal Szücs Grétit kell megdicsérni, aki 6 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, szerzett 2 labdát, volt 1 gólpassza és 1 blokkolt dobása. A mérkőzés nagy részében a vendégek légiós centerét remekül megfogta, végül 11 IBM pontot gyűjtött. A többiek is igyekeztek, küzdöttek, ezért is lett csak tizenkilenc pontos a különbség.”

Harsányi Mária

Képek: Éberling Klára