Holcz Rebeka emberfeletti teljesítménye (46 pont, 17 lepattanó, 2 blokk, 14 kiharcolt fault) ellenére nyolc pontos vereséget szenvedett a hazai pályán játszó U16-os KSC a Sopron Darazsak Akadémia ellen.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA 70-82 (17-24, 17-20, 22-23, 14-15)

SZEKSZÁRD: HOLCZ 46/3, SZÜCS 7, Piukovits 5/3, Horog 2, Sámóczi 2. Csere: Bárányos 6, Bodócs 1, Villányi 1, Wolf. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Kedden játszottuk a nyolcadik mérkőzésünket a kadett alapszakaszban, ahol most a Sopron volt az ellenfél. Idegenben közel harminc ponttal kaptunk ki, most azért jobban helytálltunk, még úgy is, hogy Németh Lili húzóemberünk még mindig sérült a vállával, és a múlt héten a csapat fele beteg volt.
Az első negyedben nagyon sok hibával játszottunk mind a védekezésben, mind pedig a támadásban. Ezt a vendégek kis is használták és elhúztak 10-18-ra. Holcz Rebeka pontjaival a kilencedik percben feljöttünk egy pontra (17-18), de az utolsó percben eladott labdákból ismét növelte előnyét a Sopron. 17-24-el zárult ez a játékrész. A második negyedben tíz pont fölött alakult az eredmény, amit a félidő végéig meg is tartottak a vendégek (34-44). A második félidőben már szoros mérkőzést játszottunk, csak egy-egy ponttal buktuk a negyedeket. Sajnos pontszerzésben Holcz Rebekának senki nem tudott besegíteni, pontjainknak több mint a felét ő dobta. Mindenhol ott volt, irányított, védekezett, lepattanókat szedett, űzte-hajtotta a társait, de ezen a szinten egy játékos kevés a győzelemhez. Ő mindenesetre emberfelettit alkotott! Így tizenkét pontos vereséget szenvedtünk a jó szerkezetű, több lábon álló Soprontól.
A mezőny legjobbja Holcz Rebeka volt: 46/3 dobott pontja mellé leszedett 17 lepattanót, kiharcolt 14 faultot (ezzel tripla-duplát ért el) és volt 2 blokkolt dobása, ami összesen 54 (!) IBM pontot ért. Igyekezett még a 2006-os születésű, serdülő Szücs Gréta, aki 7 dobott pontja mellé leszedett 5 lepattanót, volt 1 gólpassza és 1 blokkolt dobása is (11 IBM). Sajnos a többiek jóval átlag alatt teljesítettek. Ennél jóval több kell, hogy elérjük a céljainkat!”

Harsányi Mária