A KSC U18-as csapata kedd délután két legjobbja nélkül utazott Sopronba. Harsányi Máriáék már az első negyedben eldöntötték a meccset, amit végül simán, 45-76-re nyertek meg. Folytatás pénteken hazai pályán a veretlen éllovas Csata DSE ellen.

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 45-76 (3-20, 11-15, 16-20, 15-21)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 22, POP 15/9, HORVÁTH 13, Andi 8/6, Istókovics 4. Csere: Renczes 7/3, Németh 6, Haag 1, Sámóczi, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Kedden Sopronban játszottuk az ötödik mérkőzésünket a junior keresztjátékban. Két sérült húzóemberünk nélkül keltünk útra: Vincze ujj-, Miklós pedig hátsérülése miatt nem tartott a csapattal.
Kiváló első negyedet játszottunk, remek letámadással védekeztünk, támadásainkat pedig lendületből, precíz kosarakkal fejeztük be (3-20 lett ez a játékrész). A többi negyedet is nyertük, de sokat hibáztunk mind támadásban, mind védekezésben. Mindenki kapott játéklehetőséget, volt aki élt vele, és volt aki kevésbé, de így is magabiztos győzelmet arattunk. A lefújás pillanatában Andi Hanna a félpályáról dobott triplájával állítottuk be a végeredményt. Sérültjeinknek mielőbbi felépülést kívánunk!
A mai meccsen csak Holcz Rebeka nyújtott kiemelkedőt, végig nagy lendülettel és ponterősen játszott, ráadásul agresszívan is védekezett: 22 pontja mellé (amit 67 százalékkal dobott) leszedett 7 lepattanót, és kiharcolt 4 faultot, ez 27 IBM pontot ért. Dicséret illeti Horvát Dóri centerünket, aki 13 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, és kiharcolt 3 faultot (21 IBM), illetve még Pop Anamarit, aki 15/9 pontja mellé (a tripláit nagyon jó időben, jó százalékkel dobta) leszedett 6 lepattanót, szerzett 2 labdát, és kiosztott 2 gólpasszt (16 IBM).
Küzdeni küzdöttünk, de sok hibával játszottunk. Az első negyedet kivéve sok pontot is kaptunk.”

Harsányi Mária

Képek: Sinka Noémi