A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a Baki Sándor edzette U14-es KSC szerdán Bátaszéken aratott magabiztos győzelmet.

“Szerda kora este megye bajnoki meccsre látogattunk Bátaszékre, ahol felemás teljesítménnyel negyvenhárom pontos győzelmet arattunk. Gratulálok a lányoknak és ellenfelünknek, mert végig küzdöttek és egy pillanatra sem adták fel. A Nagyok Kupájában legközelebb a dombóvári fiúkat fogadjuk a Garay Gimnáziumban március harmadikán, kedden 16:20-kor.”

BÁTASZÉK SE – KSC SZEKSZÁRD A 47-90 (1-28, 19-14, 8-25, 19-23)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 21, LÁSZLÓ 11, Gyimesi 6, Lovasi 6, Szabó 2. Csere: SUBOTIC 21/3, BAKA 10, Csákvári 7, Vajda 4, Ágoston 2, Sarkadi. Edző: Baki Sándor.

“Remekül kezdtük a mérkőzést, védekezésben kevés és nehéz dobást engedtünk csak ellenfelünknek, míg a túloldalon Szücs Gréta vezetésével rendre kosarat szereztünk gyorsindításból és felállt védelem elleni játékból is. A második negyedben teljesítményünk meg sem közelítette az első tíz percben látottat. Folyamatosan ziccerekhez és üres tempókhoz jutott a bátaszéki csapat, és szépen értékesítették is azokat. A visszarendeződés lassú és körülményes volt részünkről, nehezen találtuk meg az embert, a váltásokat pedig nem kommunikáltuk le megfelelően. Támadásban egyéni erőlködés volt, nem csapatjáték, elfelejtettük a legalapvetőbb dolgokat is: passzolni, befutni, mozogni labda nélkül. Dobóhelyzet kialakításával most nekünk gyűlt meg a bajunk, ezzel a gyenge játékkal el is buktuk a negyedet öt ponttal. Második félidőben többnyire mi irányítottuk az eseményeket a pályán, a negyedik negyed utolsó perceiben sok könnyű kosarat kaptunk. A második és az utolsó negyedben tizenkilenc pontot kapni a tőlünk jóval kevesebb edzésszámmal dolgozó bátaszéki csapattól nagyon elszomorító, viszont a kilencven dobott pont ilyen hiányos kerettel szép teljesítmény.”

Baki Sándor