A hétvégén Debrecenben két napos torna keretében kezdte meg a bajnokságot a KSC U14-es csapata. Sajnos Baki Sándor lányai a Győr, a Miskolc és a házigazdák ellen is vereséget szenvedtek.

“Az idei serdülő bajnokságban csak a második fordulóra tudtunk kiállni, mivel a nyitó körben sok megbetegedés hátráltatta csapatunkat. A mostani hétvégén a középházas selejtezőben három vereséggel zártunk. Mindegyik mérkőzésen gyenge teljesítményt nyújtottunk, az ellenfelek lejátszottak minket a pályáról, pontjaik nagy részét az eladott labdáink utáni gyorsindításokból szerezték. Hatalmas fejetlenség jellemezte támadásainkat, az edzésen gyakoroltak és tanultak köszönőviszonyban sem voltak a meccseken előadott játékkal. Az edzésekről való hiányzást kell csökkenteni, és akkor előrébb tudunk lépni, mert munka nélkül nem megy. Gratulálok az ellenfeleinknek! Remélem a jövőben szorosabb meccsekre tudjuk kényszeríteni őket! Ehhez rengeteget kell még dolgozni!”

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 64-28 (13-3, 13-6, 17-7, 21-12)
SZEKSZÁRD: Gyimesi 7, Ágoston 6, Léhmann 1, Pál, Sarkadi. Csere: Nyári 7, Szabó 4, Vajda 3/3, Mester, Rácz, Zaják. Edző: Baki Sándor.

“Első mérkőzésünket a győri lányok ellen játszottuk, amelynek során mindkét csapat megilletődötten kezdett. A győriek hamarabb rendezték soraikat, és már az első negyed végére tíz pontos különbség alakult ki. Negyedről-negyedre több pontot szereztünk, de a különbség mégis csak nőtt és nőtt, mivel a túloldalon minden egyes eladott labdánkat pontokkal büntették, és a felállt védelmünk ellen is betalálgattak.”

MISKOLCI SI VADMACSKÁK/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-24 (13-0, 13-8, 15-9, 16-7)
SZEKSZÁRD: Ágoston 2, Gyimesi 2, Pál, Sarkadi, Szabó. Csere: Nyári 16/6, Vajda 4, Léhmann, Mester, Rácz, Zaják. Edző: Baki Sándor.

“A szombati második meccsünket rendkívül gyengén kezdtük, amit a miskolci Vadmacskák ki is használtak. A játék képe nem sokat változott az első találkozóhoz képest: eladott labda részünkről, abból miskolci kosár a túloldalon. A második negyedben sérülés miatt csak négy emberrel álltunk ki öt ellenében, de az a négy ember hatalmasat küzdve mindössze öt ponttal maradt alul ebben a játékrészben. A nagyszünet után tisztességgel tartottuk magunkat, de az első negyedbeli nulla pontunk rányomta a bélyegét a végeredményre. Léhmann Kingának ezúton is jobbulást kíván az egész csapat!”

DEAC – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 59-47 (19-10, 17-9, 13-7, 10-21)
SZEKSZÁRD: Gyimesi 7, Szabó 6, Pál 6, Ágoston 2, Sarkadi. Csere: Nyári 18, Vajda 4, Zaják 4, Léhmann, Mester, Rácz. Edző: Baki Sándor.

“Vasárnap a házigazdákkal mérkőztünk meg, meglepetés sajnos itt sem született. Kevesebb eladott labdával dolgoztunk támadásban (de még mindig sokkal), ami a dobott pontjainkon meg is látszik, viszont a debreceni lányok sokkal keményebben, határozottabban büntettek az eladott labdáink után, mint a másik két csapat. Bár kevesebbszer adtuk el a játékszert, de közel ugyanannyi gyorsindítás kosarat kaptunk belőlük, így reális esélyünk itt sem akadt a győzelemre. Az utolsó etapban, Nyári Döníz vezetésével nagyot rohamoztunk, így tizenkét negyedből az utolsót sikerült megnyernünk a hétvégén, amihez hozzátartozik, hogy ellenfelünk már padoztatta húzóembereit. Az utolsó játékrészben való küzdésért dicséret illeti az egész csapatot.”

Baki Sándor

Képek: Baka Róbert