Az U12-es KSC vasárnap Pécsre látogatott, ahol a Dombóvári KS és a Rátgéber Akadémia fiú csapataival mérkőzött. Stierné Jankovics Mária lányai bár nagyot harcoltak, ezúttal mindkét mérkőzésükön alulmaradtak.

“Az előző forduló két győztes mérkőzésének köszönhetően a B-csoportba kerültünk, ahol a Dombóvári KS és az NKA Pécs Fiú “A” csapata volt az ellenfelünk. Az első mérkőzésünkön a Dombóvár ellen hosszabbításban maradtunk alul. Egy végig nagyon küzdelmes és kemény harcot hozó mérkőzést játszottunk, és ahogy várható volt, ha fizikálisan nem is, de fejben igencsak elfáradtunk, hiszen dupláztunk.”

DOMBÓVÁRI KS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 70-65 (15-19, 16-14, 17-7, 10-16, 12-7)
Szekszárd: HENCSIK 22, NYÁRI 16, KOLLÁR 7, Léhmann 6, Pál 4, Wigand 4, Csapó 3, Szerémi 2, Zaják 1, Horváth, Mester, Rácz. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A harmadik negyedben döcögött a támadójátékunk, hiába szereztünk labdákat védekezésben, megremegtek a kezek és sorra kimaradtak a helyzetek (a fiúk védekezése is jóval agresszívabb lett). Az utolsó másodpercekben, egyenlő állásnál nem sikerült a helyzetünket értékesíteni, így hosszabbítást kellett játszani. A hosszabbításban jó ideig tartottuk magunkat, de az utolsó percben megléptek a fiúk. Az öt pontos vereség ellenére büszke vagyok a kislányokra, mert nagyon jól küzdöttek és szépen helytálltak.”

NKA PÉCS FIÚ/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68-55 (15-15, 23-18, 16-5, 14-17)
Szekszárd: HENCSIK 23, NYÁRI 8, CSAPÓ 5, Mester 5, Wigand 4, Pál 3, Rácz 3, Kollár 2, Léhmann 2, Horváth, Szerémi, Zaják. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A pécsi fiúk még agresszívabban, fault határon védekeztek, de igyekeztünk felvenni velük a versenyt. Mindkét ötösünknek volt egy eredményes, jó negyede, ebből kell építkeznünk. Gratulálok a fiúknak és sok sikert a továbbiakban. Dolgozunk tovább.”

Stierné Jankovics Mária