Az U18-as KSC péntek kora délután Győrbe utazott, ahol a Széchenyi KA várt rá. Harsányi Máriáék idén először teljes csapattal felállva sima, harminc pontos idegenbeli győzelmet arattak.

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 61-91 (15-23, 20-29, 15-25, 10-14)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 31/6, RENCZES 22/6, NÉMETH 11, Istókovics 4, Haag 4. Csere: HOLCZ 9, Andi 6, Horváth 4, Sámóczi, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Pénteken Győrben játszottuk az elhalasztott meccsünket a győriek karanténja miatt. Ebben a bajnokságban most állt először rendelkezésre a komplett junior csapatunk! Nagyon örültem, hogy mindenki hadra fogható volt. A játékosok közül volt aki karanténból (Holcz), volt aki sérülésből (Miklós) tért vissza.
Minden negyedet megnyertük, de a védekezésünkbe sok hiba csúszott, könnyű kosarakat engedtünk a fiatal hazaiaknak. Támadásban viszont felállt védelem ellen sok szép megoldásunk volt, és a szerzett labdáinkból több leindítás kosarat dobtunk. Minden játékosomat pályára tudtam küldeni, és így is magabiztos győzelmet arattunk.
Ezen a mérkőzésen Miklós Melinda és Renczes Rebeka húzták a csapatot. Előbbi 31/6 pontja mellé (61 százalékos hatékonysággal, 7/7 bedobott büntetővel) kiharcolt 8 faultot, kiosztott 3 gólpasszt, és volt 2 blokkolt dobása, ez 39 IBM pontot ért. Utóbbi 22/6 dobott pontja mellé (70 százalékos hatékonysággal) szintén 8 kiharcolt faultot és 6 gólpasszt jegyzett, ami 30 IBM pontot jelentett. Németh Lili 11 pontja mellé megint szedte a lepattanókat (8), 18 IBM pontot gyűjtött, és Holcz Rebi 9 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, és volt 1 blokkolt dobása, ezzel 16 IBM pontot szedett össze. De minden játékosom küzdött és hozzátett a győzelemhez. Brávó! Hétfőn újból ellenük játszunk, ezúttal már Szekszárdon, a Főiskolán.”

Harsányi Mária

Kép: Haag Panna