A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban a Baki Sándor edzette U14-es KSC ezúttal a bonyhádi fiúkat késztette szoros csatára, de végül hét ponttal alulmaradt.

“Csütörtök délután Bonyhádra látogattunk, ahol egy hullámzó színvonalú, ám izgalmas meccset játszottunk a házigazdákkal. Az első negyedbeli tetemes hátrányunkat nagy nehézségek árán ledolgoztuk és a vezetést is átvettük, de a felzárkózás, a fordítás és a bonyhádiak futós játéka sokat kivett a hiányos csapatból, így előnyünket megőrizni nem tudtuk. Gyenge első és negyedik negyedünket kihasználva a hazaiak behúzták a győzelmet.”

BONYHÁDI KSE – KSC SZEKSZÁRD/A 68-61 (27-15, 16-18, 13-22, 12-6)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 26, Hencsik 13, Rácz 8, Pál 4, ÁGOSTON. Csere: Szabó 10, Kófiás, Mester. Edző: Baki Sándor.

“Az első negyedben nem találtuk a megoldást az ellenfelünk egyik kiemelkedően magas és atletikus játékosával szemben. Mindkét palánk alatt ellenállhatatlanul játszott, védőoldalon sorra szerelte a dobásainkat és szedegette a lepattanókat, támadásban pedig többször is próbálkozott egy labdabirtokláson belül, mivel itt sem akadt senki, aki ebben megakadályozza. Az első negyedben bekapott huszonhét pontból tizenkilencet ő szerzett. A második játékrészben a serdülő szabályok értelmében nem léphetett pályára, így kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Félidőre sikerült is két pontot faragni a hátrányunkból (43-33). A fordulást követően Ágoston Csenge kapott ihletet védőoldalon, és az addig egyeduralkodó fiút teljesen kivette a játékból. Ügyesen akadályozta a labda nélküli mozgását, nem engedte a játékszerhez jutni, és szépen kizárta a dobásoknál. Mindeközben a csapat többi tagja Nyári Döníz vezetésével az első negyedben kialakult hátrány ledolgozásán fáradozott. Négy perc eltelte után 43-45-re már mi vezettünk a 12-0-ás futásunknak köszönhetően. Innentől felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A harmadik etap végén, a nagy adok-kapok után egy ponttal jártak előrébb vendéglátóink (56-55). Az utolsó negyedre teljesen összeestünk, sorra adtuk el a labdákat, amikből a fiúk lendületesen indultak és könnyű kosarakat szereztek. Ennek következtében hét ponttal vesztettünk, viszont rendkívül hasznos és tanulságos mérkőzést játszottunk.
Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor