A KSC U12-es csapata vasárnap délután a Sportcsarnokban fogadta az NKA Pécs és a KASI első számú együttesét. Stierné Jankovics Mária lányai tartalékosan kiállva tisztesen helytálltak a régió két legerősebb fiú csapata ellen.

“Az U12 országos bajnokság harmadik fordulóját Szekszárdon rendeztük. Lányaink az A-csoportban a két legerősebb fiú csapatot várták. Végül a papírforma szerint alakult a végeredmény, és a KSC-s lányok tisztes helytállással – soraik közt négy U11-es ügyes kislánnyal – két vereséget szenvedtek. A negyedik fordulóban a B-csoportban zárjuk az alapszakaszt.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS FIÚ/A 50-99 (3-27, 9-25, 18-22, 13-25)
Szekszárd: HENCSIK 25, CSAPÓ 10, KOLLÁR 6, Untermüller 5, Keszthelyi 3, Gál 1, Hága, Pozsonyi, Pusztai, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első negyedben bátortalanul, önbizalom nélkül léptünk pályára. A harmadik játékrészben aztán sikerült szépíteni, az első ötösünk Kollár Lilla és Csapó Szofi vezérletével szép eredményt ért el (18-22). A másik ötösben Hencsik Adri próbálta felvenni a harcot időnkét három-négy védővel szemben.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KASI DELFINEK/A 50-100 (9-32, 22-25, 13-22, 9-21)
Szekszárd: HENCSIK 27, CSAPÓ 10, KOLLÁR 7, Untermüller 3, Szabó 2, Pozsonyi 1, Gál, Hága, Keszthelyi, Pusztai. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A kezdés megint nem volt a legszerencsésebb, a negyedik percben 0-16 volt az eredmény. Eladott labdák, a pontatlan dobásokból pedig sorozatban leindítottak a fiúk bennünket. A folytatásban sem volt esélyünk, bár a kijátszott huszonnégy másodpercekkel kevesebb ponton tarthattuk volna az ellenfelünket. Sajnos rohanásban a fiúk jobbak voltak nálunk.”

“Nagyon hiányzott a két frissen karanténba küldött U12-es játékosunk és azok a 2009-sek is, akik nem értek rá ezen a napon. Nagyon-nagy dicséret illeti a négy U11-es játékost, akik részvételükkel lehetővé tették a forduló megrendezését. Ügyesek voltatok és biztosan profitálni tudtok majd a saját bajnokságotokban.
Gratulálunk a fiúknak a győzelmükhöz!”

Stierné Jankovics Mária