Szombat délután a PTE-KPVK termében fogadta az U18-as KSC a fővárosi Vasas Akadémia együttesét. Harsányi Mária csapata hat ponttal megnyerte a rangadót.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 70-64 (12-18, 26-13, 17-19, 15-14)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 25/3, Holcz 12, Horváth 11, Renczes 10, Németh 6. Csere: Andi 6/3, Haag. Edző: Harsányi Mária, Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Szombaton a Főiskolán játszottuk a Vasas Akadémia A-csapata ellen a negyedik mérkőzésünket. Igazi rangadó volt, nagyon kemény védekezéssel a vendégek részéről, de a “lájtos” kezdés után mi is felpörögtünk, és ha nehezen is, de végül győztesen jöttünk le a pályáról.
Az első negyedben nagyon sok hibával játszottunk, sok labdát adtunk el, amiből könnyű kosarakat dobtak a vendégek. A védekezésünk gyenge volt, támadásban pedig pontatlanok voltunk, így a fővárosiak nyerték ezt a játékrészt 12-18-ra. A második negyedben is a vendégek irányítottak, de időkérés után a tizenhetedik perc végén, 23-31-es Vasas vezetésnél remek védekezéssel 0-15-ös szériával a félidő végére fordítottunk 38-31-re. A harmadik etapban felváltva estek a kosarak, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett pár ponttal, 55-50-es vezetéssel fordultunk az utolsó negyedre. Itt 57-52-es vezetésünknél remek sorozatot produkálva a harminnegyedik perc végén már 66-52-re vezettünk. A vendégek nem adták fel, és faragtak a hátrányukból, de a győzelmünket nem fenyegette veszély, hat pontot sikerült megtartani, és győztesen elhagyni a pályát. Sok hibával játszva, közepes teljesítménnyel született ez a győzelem. Szerdáig a másik rangadóra, az eddig veretlen Csata elleni találkozóra több mutatóban javulni kell csapatunknak.
Ezúttal Miklós Melinda húzta a csapatot, 25/3 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, volt 3 gólpassza és 1 blokkolt dobása, ami 29 IBM pontot jelentett. Renczes Rebekát 7 gólpasszáért és irányításáért, Horváth Dórit, Holcz Rebekát pedig harcos játékáért lehet dicsérni, de mindenki küzdött és tett a győzelemért.”

Harsányi Mária

Kép: Haag Panna