A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoport őszi fordulóból elhalasztott mérkőzésén a Baki Sándor edzette U14-es KSC a Bajai NKK-tól szenvedett vereséget.

“Szerda délután a bajai lányokat láttuk vendégül a Főiskolai tornateremben, ahol egy sok pontot hozó mérkőzésen maradtunk alul a jó erőkből álló ellenfelünkkel szemben. Rengeteg pontot kaptunk gyorsindításból és felállt védelemből is, így nem tudtunk meglepetést okozni. Örömködésre adott okot, hogy a mérkőzés után szülinapja alkalmából köszöntöttük Hencsik Adrit, és családja jóvoltából az egész csapattal egy finomat tortáztunk. Nagyon boldog születésnapot kívánok itt is az egész csapat nevében!”

KSC SZEKSZÁRD/A – BAJAI NKK/A 74-88 (14-28, 18-14, 16-26, 26-20)
SZEKSZÁRD: Nyári 16/3, Gyimesi 10, Rácz 9/3, Kófiás, Mester. Csere: HENCSIK 10, PÁL 10, Vajda 9, LÉHMANN 8, Kollár 2. Edző: Baki Sándor.

“A feldobást követően ellenfelünk villámgyorsan szerzett tíz pontot, míg mi hatalmas nehézségek árán kapartunk össze egy duplát Gyimesi Nóri által. Az időkérés sem segített, újabb 11-2-es bajai futás következett, amivel már 4-21-re húztak el a vendégek. Támadásban sorra adtuk el a labdákat, rossz döntéseket hoztunk, és a már említett Gyimesi Nóri által elkövetett lépéshibák borzolták a kedélyeket hazai oldalon. Gyenge első negyedünk után tizennégy pontos hátránnyal futott neki a mérkőzésnek a második sorunk. A két negyed között ég és föld volt a különbség, míg az elsőben rendkívül alárendelt szerepet játszottunk, a másodikban a kemény védekezéssel sorra szereztük a labdákat és a lepattanókat, amiből a Pál-Hencsik-Léhmann triumvirátus sorra szerezte a pontokat, és mutatta be a jobbnál-jobb játékokat. A negyed végén Kollár Lilla is megszerezte első és második pontját egy lendületes betörésből, amit mindig így kellene végrehajtania. A sikeres második negyedünkkel négy pontot faragtunk a hátrányunkból, félidőre tíz pontos látótávolságban maradtunk (32-42). A térfélcserét követően a harmadik játékrészben az első tizenhat (!) pontot ellenfelünk jegyezte, amivel eldöntötte a mérkőzés kimenetelét a bajai együttes (24. perc: 32-58). Innen még visszakapaszkodtunk a negyed végére húsz pontra, és az utolsó etapban tovább csökkentettük tetemes hátrányunkat, de komoly veszélyt nem jelentettünk. Az utolsó két percben a vendég cseresor ellen kivitelezett 11-0-ás futásunkkal állítottuk be a ránk nézve baráti végeredményt. A tíz perc üresjáratunk (az első és harmadik negyed első öt perce) elég volt ellenfelünknek, hogy megnyerje a meccset, amit mi nagyon bánhatunk, mert ezeket a periódusokat leszámítva többnyire jól játszottunk. Viszont a támadásban eladott labdák megint a vesztünket okozták, ahol még rengeteget kell javulnunk, mert sok pontot kaptunk minden negyedben a hibáinkból. Dolgozunk tovább keményen! Gratulálok a bajai lányoknak és edzőjüknek!”

Baki Sándor

Képek: Hencsik László