Vasárnap délelőtt hazai pályán, a Sportcsarnokban fogadta a KSC U12-es csapata a GYKSE Szekszárd és a Dávid Kornél KA együttesét. Stierné Jankovics Mária lányai remek játékkal mindkét találkozójukat megnyerték.

“Az előző fordulóban a B-csoportban maradtunk, miután sikerült az egyik fehérvári fiú csapatot legyőznünk. Ezúttal a GYKSE Szekszárd A-csapata és a felsőház másik lány együttese, a DKKA Pandák voltak az ellenfeleink. Végre lányok ellen is játszhattunk, az idei bajnokságban először. A tét a 6-8. régió leány bajnoki címe, ami sikerült. Erősen motivált tizennégy lányka jelentkezett játékra, és mindenki nagyon hajtott, igyekezett.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD A 68-58 (15-15, 18-10, 19-15, 10-14 – 6-4)
Szekszárd: HENCSIK 25, KOLLÁR 10, CSAPÓ 9, MATUS 6, KÓFIÁS 5, Keszthelyi 4, Pusztai 4, Szabó 2, Hajdu 1, Horváth 1, Pozsonyi 1, Ferencz, Gál, Makovics. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A szekszárdi fiúk elleni mérkőzés eleinte akadozott, de a második negyedben és a félidőben bedobott hat büntetővel tíz pontos különbség alakult ki, amelyet sikerült megőrizni a mérkőzés végéig. Nagyon örültünk a győzelemnek, mert a fiúkat ebben a korosztályban még nem sikerült legyőznünk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DÁVID KORNÉL KA PANDÁK 83-20 (24-1, 15-7, 23-7, 15-3 – 6-2)
Szekszárd: HENCSIK 38, CSAPÓ 11, KOLLÁR 7, POZSONYI 7, Hajdu 5, Gál 4, Kófiás 4, Keszthelyi 3, Matus 2, Horváth 1, Makovics 1, Ferencz, Pusztai, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A lányok elleni mérkőzés jóval könnyebben alakult, mint amire számítottunk. Hencsik Adri nem talált védőjére, az első és a harmadik negyedben nem bírtak el vele. Mellette még az egy évvel fiatalabb Pozsonyi Kíra is szép megoldásokkal örvendeztetett meg bennünket, Pusztai Lili pedig több támadásban is jól segített be. Sokat és nagyon jól dolgozott még a másik negyedekben Kollár Lilla, Csapó Szofi és Kófiás Jana. Mindannyian nagyon örültünk, amikor a fiú meccsen Matus Csenge pár percre támadásban megrázta magát, és sikeresen fejezte be a sprint ziccereit. A két fiatal, Szabó Dorka és Makovics Nóri is harcosan és bátran dolgozott az U12-esek között.
Győzelmeinket Hajdu Emmának is ajánlottuk, hisz ő volt ma a szülinaposunk. Óriási gratuláció az U12 csapatnak a továbbjutáshoz! Izgatottan várjuk a nyolcadik fordulót, ahol majd csak lányok ellen játszhatunk.”

Stierné Jankovics Mária