A Harsányi Mária vezette U16-os KSC a keddi idegenbeli siker után hazai pályán is magabiztosan győzött a Nyíregyháza ellen, így kiharcolta az országos A-döntőben való részvételt!

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – NYÍREGYHÁZI KOSÁRSULI 85-60 (24-13, 23-21, 21-20, 17-6)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 20, WOLF 19, SÁMÓCZI 16, HOROG 13, Berekali 6. Csere: CSÁKVÁRI 8/6, Bárányos 3, Baka, Dávid, Nyári, Szabó. Edző: Harsányi Mária, Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Csütörtökön játszottuk a Nyíregyháza elleni visszavágót a Sportcsarnokban. Tét az ország nyolc legjobb csapata közé jutás volt. Idegenben tizenöt ponttal nyertünk, ezúttal pedig végig kontrollálva a mérkőzést huszonöt ponttal voltunk jobbak, így kettős győzelemmel jutottunk tovább. Sajnos a döntő nem a szokásos rendszerben zajlik majd: az öt mérkőzés helyett három lesz csak, kétnaponta a COVID-19 miatt. Budapesten a Zsíros Akadémia ad majd otthont a rendezvénynek 2021. május 5-7-9-én.
Az első negyedben tizenegy pontos előnyre tettünk szert, a támadójátékunk jól működött, de védekezésben sajnos megint gyengén muzsikáltunk (24-13). A második és harmadik játékrészben teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán, gyenge védekezésünknek köszönhetően a harmadik negyed végén tizennégy ponttal vezettünk, de rengeteget hibáztunk mind védekezésben, mind támadásban. Sok esetben rosszul döntöttünk, és nem tudtuk tartani az ellenfél legjobbját, Dobó Lillát, aki 27 pontot szerzett. Az utolsó negyedben feljavult a védekezésünk, és lendületesebben játszva, szép támadásokat vezetve (amiket kosárral fejeztünk be) elhúztunk a vendégektől, és magabiztos győzelmet arattunk. Gratula a lányoknak, nehéz szezon volt, betegség, sérülés sújtotta csapatunkat, de a sok munkával elértük célunkat, a döntőbe jutást!
A mostani meccsen több játékosunk is jó teljesítményt nyújtott, igaz elsősorban támadásban. Megint Szücs Gréti volt a mezőny legjobbja: 20 pontja mellé leszedett 21 (!) lepattanót (ez dupla-duplát ért), kiharcolt 6 faultot, és volt 4 blokkolt dobása (41 IBM). Sámóczi Zsófi 16 dobott pontja mellé leszedett 10 lepattanót (ez is dupla-dupla) (21 IBM). Horog Betta 13 dobott pontja mellé leszedett 7 lepattanót, volt 3 gólpassza (20 IBM). Wolf Enikő 19 dobott pontja mellé leszedett 5 lepattanót, és volt 6 kiharcolt faultja (17 IBM). Csákvári Viki a rövid, 9 percnyi játékideje alatt nagyon hasznosan játszott. Mindenki pályára lépett, és hozzátett a győzelemhez.”

Harsányi Mária

Képek: Jantner Zsolt