A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az B-csoportban a Stierné Jankovics Mária edzette U12-es KSC csütörtök délután a PTE-KPVK tornatermében a Tamási együttesét fogadta, akik ellen hat pontos győzelmet aratott.

KSC SZEKSZÁRD/B – TAMÁSI DÁMOK 64-58 (17-14, 13-11, 18-14, 16-19)
Szekszárd: HENCSIK 29, KOLLÁR 14, CSAPÓ 10, KÓFIÁS 6, POZSONYI 3, GÁL 2, Hajdu, Matus, Pusztai, Szabó, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az esélytelenek nyugalmával léptünk pályára, hiszen szemmel látható volt a fizikális különbség a két csapat között a fiúk javára (decemberben 73-54-re nyertek a tamásiak). Aztán teltek-múltak a percek, és egyre erősödött bennünk a győzni akarás. A serdülő csapatban pallérozódó Hencsik-Kollár-Kófiás trióhoz csatlakozott az U12 csapat minden tagja, és öt pontos vezetéssel zártuk az első félidőt, ahol ugye kötelező ötös bontásban játszottunk. Az “összeállás” eredményeként tovább növeltük előnyünket, nem volt elveszett labda, a kislányok bátran szálltak szembe a fiúkkal, akik sokszor faulthatáron védekeztek, és próbáltak megállítani bennünket. Az utolsó negyedet ugyan elveszítettük, de nem volt veszélyben győzelmünk.
Gratulálok a lányoknak, és csak így tovább a hétvégi Final Four mérkőzéseken!”

Stierné Jankovics Mária