Szombaton hazai pályán, a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében került megrendezésre az U12-es bajnokság B-csoportjának fordulója. Stierné Jankovics Mária csapata a Dombóvári Kosársuli fiú, és a PVSK NKA leány együttese ellen is magabiztos győzelmet aratott.

“Hetek óta most először sikerült teljes csapattal készülni, mindenki gyógyult és a karantén is elkerülte kis csapatunkat. Nagyon örültem a szép sikernek, hiszen a B-csoportban mindkét mérkőzést nagy különbséggel sikerült megnyerni. Januárban az A-csoportban folytatjuk, és első helyezett lány csapatként bekerültünk a felsőházba.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE/A 75-50 (14-9, 21-7, 16-12, 23-20 – 1-2)
Szekszárd: POZSONYI 17, POMSÁR 14, TAM 10, UNTERMÜLLER 9, MAKOVICS 8, SZABÓ 8, Bartos 4, Mekl-Kovács 3, Doszpod 2, Farner, Kitanics, Tamási. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A dombóvári fiú csapattól jobban tartottunk, de Pomsár Anna és Makovics Nóri tíz-nullás kezdése nagy magabiztosságot adott a továbbiakra. A második negyedben Pozsonnyi Kíra és Tam Maja ponterős játékának köszönhetően egy nagy különbségű győzelmet arattunk. A félidei büntetődobás viszont nagyon rosszul sikerült, ebben mindenképpen javulnunk kell. A harmadik játékrészben aztán Szabó Dorka és Untermüller Lilla is csatlakozott a pontszerzők táborához.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PVSK NKA LEÁNY/A 55-30 (16-4, 10-8, 14-10, 12-4 – 3-4)
Szekszárd: POMSÁR 16, UNTERMÜLLER 12, SZABÓ 11, POZSONYI 8, Tamási 3, Bartos 2, Tam 2, Makovics 1, Beke, Doszpod, Kitanics, Szegedi. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A pécsi lányokkal már harmadszor találkoztunk az idei évadban. Félő volt, hogy a korábbi győzelmeink túlzott magabiztosságot adnak. A pécsi csapat egy szorosan védekező, hajtós, nálunk fizikálisan erősebb csapat. Nagyon szép csapatmunkával, egymásnak segítve vittük végig a mérkőzést. Míg az egyik negyedben Pomsár Anna és Szabó Dorka vette vállára a csapatot, addig a másik játékrészekben a szépen összejátszó Pozsonyi Kíra és Untermüller Lilla volt a “karmester”. A nyolc korosztályos játékoshoz csatlakozó U11-es korú játékos is nagyon szépen dolgozott egész héten az edzéseken, és fegyelmezett védekezésükkel sokban hozzájárultak csapatunk sikeréhez.
Csak így tovább kislányok, gratulálok és sok sikert a Nyuszi kupán és a kenguru országos bajnokságban! A csapat minden tagja dicséretet érdemel! Csak így tovább!”

Stierné Jankovics Mária