Az U16-os KSC négyből négy győzelemnél jár a rájátszás Fehér B-csoportjában. Baki Sándorék kedd délután Szolnokon vizitáltak, ahol Szücs Gréta tripla-duplájával (19 pont, 21 lepattanó, 11 blokk) nyolc pontos győzelmet arattak.

SZOLNOKI SPORTCENTRUM/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 66-74 (14-23, 20-18, 16-19, 16-14)
SZEKSZÁRD: CSÁKVÁRI 20/6, SZÜCS 19, Nyári 12/6, Baka 6, Rácz 4. Csere: Hencsik 7, Gyimesi 4, Szabó 2, Pál, Vajda. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Rendkívül küzdelmes és hajtós mérkőzést játszottunk a szolnoki lányokkal. Végig nagyon harcias felfogásban kosárlabdáztak a túloldalon, ezzel sok kellemetlen percet okoztak nekünk. Megint rengeteg labdát eladtunk, amikből gyorsan és könnyen indult ellenfelünk. Emellett a saját palánkunk alatt állandóan a vendéglátónk kaparintotta meg a lepattanókat, mert rendre elfelejtettük kizárni az embereket. Az egész mérkőzés folyamán sok pontot kaptunk második és harmadik esélyből is, így ellenfelünk végig ott loholt a nyakunkban.
Szücs Gréta a pontszerzés mellett most a védőoldalon gyakorolt nagy hatást a meccsre. Huszonegy lepattanót szedett, ebből tizenöt védőt, illetve tizenegy dobást blokkolt, amivel vastagon kivette a részét a feladatból, hogy az ellenfelet minél kevesebb ponton tartsuk. Csákvári Viktória hatékony támadójátékkal vette ki a részét a győzelemből, de a Baka-Gyimesi-Nyári-Rácz-Hencsik mezőnysor is említést érdemel, mert az egész mérkőzésen végig nagyot küzdöttek. Igaz rengeteg hiba mellett: eladott labdák, buta faultok, nem létező kizárás, rossz vagy elmaradt kommunikáció. A csapat szinten kiosztott huszonhat gólpassz és Szücs Gréta újabb parádés teljesítménye a korosztályában győzelmet ért. Egy nehéz és csúnya mérkőzésen arattunk értékes idegenbeli diadalt.
Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk. Sok időnk nincsen, szombaton 15:00-kor Szekszárdon visszavágó!”

Baki Sándor