A KSC U16-os csapata péntek délután a Garay Gimnázium tornatermében játszotta a Szolnok elleni második körös keresztjáték párharc visszavágóját. Baki Sándorék az idegenben elszenvedett öt pontos vereséget 95-77 arányú fölényes győzelemmel feledtették.

“Péntek délután a Garay Gimnázium tornatermében sikerült visszavágnunk a szerdán elszenvedett szolnoki vereségért. A nagyobb arányú hazai diadallal mi kerültünk ki győztesen a párharcból. Az idei év kadett bajnokságából már csak az országos B-döntő küzdelmei vannak vissza, ahol szeretnénk minél előrébb végezni!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SZOLNOKI SPORTCENTRUM/A 95-77 (25-7, 27-29, 26-23, 17-18)
SZEKSZÁRD: BALLA 25/9, SZÜCS 20, BAKA 16/3, NYÁRI 13/6, Vajda 6. Csere: Szabó 8, Hencsik 7/3, Csákvári, Gyimesi, Rácz. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“A csapat minden tagját fűtötte a bizonyítási vágy a szerdán elszenvedett vereség után. A feldobást követő első tíz percben az idei egyik legjobb kezdésünket mutattuk be. Öt perc játék után 12-5 arányban vezettünk, amire a negyed második felében még egy lapáttal rápakoltunk, és tizennyolc ponttal nyertük az első játékrészt. Utólag kiderült, hogy ezzel a jó kezdéssel sikerült győzelmet aratnunk, mivel a következő három negyed kiegyenlített játékot hozott, mind a pályán, mind az eredményben. Ismét meg kell említeni, hogy huszonhat labdát adtunk el, amivel kész csoda, hogy nyerni tudtunk. Ezt a hatalmas hibát a nagyon szigorú védekezésünkkel és a jó dobóformánkkal ellensúlyoztuk (már, ha eljutottunk dobásig). Amikor sikerült megtartani a játékszert, támadásainkat okosan fejeztük be, legtöbbször üres dobással. Természetesen a jó dobóhelyzet mit sem ér, ha nincs, aki értékesítse, de ma ezzel nem akadt probléma: 44 százalékkal tripláztunk (7/16) és 59 százalékkal értékesítettük a kétpontos kísérleteket (32/54). A csapat szinten kiosztott 19 gólpassz is arról árulkodik, hogy szépen járattuk a labdát, és jól mozogtunk labda nélkül. Sajnos védekezésben is akadtak hibáink, a szolnokiak kemény egy-egy játékait sokszor csak faulttal sikerült megállítani, és ezeket is sokszor dobás közben ütöttük, így ellenfelünk jogosan kétszer annyiszor állhatott a vonalra, mint mi (10/13, illetve 16/26 büntetőből). Az eladott labdáink, a buta, rosszul időzített faultjaink és a rengeteg megengedett szolnoki támadó lepattanó miatt sokáig életben maradtak a vendég felzárkózási remények, de fontos pillanatokban mindig betalált valaki csapatunkból.
Több jó egyéni teljesítmény is született ma. Szücs Gréta támadó oldalon annak ellenére is hozta a számait (20 pont, 14 lepattanó, 7-7 szerzett labda és kiharcolt fault, 4 gólpassz, 3 blokk, 44 IBM), hogy a legjobb játékost fogta a vendég együttesből, így extra feladat hárult rá védekezésben. Mellette Balla Petra dupla-duplával (25 pont, 11 lepattanó), Nyári Döníz sokoldalú játékkal (13 pont, 9 lepattanó, 5 szerzett labda, 3-3 gólpassz és kiharcolt fault) Baka Natália pedig a indításból szerzett pontjaival vette ki a részét a győzelemből. Vajda Jázmin és Szabó Zita játéka érdemel még említést, mert végre tudták pozitívan befolyásolni a mérkőzést! Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László