Vasárnap délután a Sportcsarnokban fogadta az U16-os KSC a DVTK Akadémia együttesét. Harsányi Máriáék jó teljesítményt nyújtva megszerezték első rájátszásbeli győzelmüket.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DVTK AKADÉMIA/A 71-65 (27-24, 13-13, 17-19, 14-9)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 19, HOROG 15, SZÜCS 9, Wolf 6/3, Berekali 1. Csere: BÁRÁNYOS 18, Csákvári 3, Baka, Dávid. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap játszottuk a keresztjáték ötödik mérkőzését a DVTK ellen. Végre sikerült megszerezni az első győzelmet. Végig nagyon sok hibával játszottunk, két negyedet mi, egyet a vendégek nyertek, egy pedig döntetlen volt. Szinte végig egymás hibájából éltek a játékosok. Rengeteg faultot fújtak a játékvezetők, kemény csata folyt a pályán, kiélezett volt a küzdelem. Hasonló statisztikájú eredmények születtek a két oldalon, a gólpasszt nyertük meg 10-3-ra. Sajnos sokszor fejben nem voltunk ott, sok rossz döntést hoztunk. Mindkét félidőt három-három ponttal nyertük, így alakult végül a hat pontos (71-65) győzelmünk. Ráadásul két húzóemberünk kipontozódott, Wolf Enikő már tizenkét perc játék után, míg Berekali Petra huszonnégy perc után, így nagyon nehéz volt a győzelmet megszereznünk. Gratula a lányoknak, de rengeteg munka vár még ránk, ha célunkat el szeretnénk érni, vagyis a nyolcas döntőbe bejutni.
Akik a mai meccsen húzták kis csapatunkat: Sámóczi Zsófi 19 pontja mellé leszedett 15 lepattanót (dupla-dupla) (17 IBM), Bárányos Flóra 18 pontja mellé kiharcolt 7 faultot (16 IBM), Szücs Gréti 9 pontja mellé leszedett 9 lepattanót és kiosztott 6 blokkot (14 IBM), Horog Betta pedig 15 pontja mellé leszedett 11 lepattanót (ez is dupla-dupla) (11 IBM). A többiek pedig nagyon igyekeztek. A következő meccsünk március 20-án Sopronban lesz.”

Harsányi Mária

Kép: Éberling Klára