U14-es csapatunk számára szombaton Sopronban kezdődött meg az alapszakasz. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea lányai először a Baját, majd pedig a Győrt is legyőzték, így veretlenül várhatják a következő fordulót.

“Szombaton Sopronban játszottunk az alapszakasz első fordulóját, ahol először a Baja, majd a Győr ellen léptünk pályára. Minkét meccset megnyertük, az elsőt magabiztosan, a másodikat csak a negyedik negyed remek játékával biztosítottuk be.”

BAJAI NŐI KOSÁRLABDA KLUB – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 39-100 (16-15, 2-38, 14-22, 7-25)
SZEKSZÁRD: Hencsik 18/3, Schiefer 8, Szabó 6, Rácz 2, Varga 2. Csere: POMSÁR 28, KÓFIÁS 16, HORVÁTH 10, CSAPÓ 8, POZSONYI 2, Kovács, Ogunson-Bonnyai. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Az első negyed katasztrófális volt, se védekezés, se precíz támadójáték nem volt, sorra adtuk el a labdákat, melyet ellenfelünk keményen büntetett, és egy pontos vezetésre tett szert. A második ötösünk kőkemény letámadásos védekezéssel, sorra labdákat szerezve könnyű kosarakat ért el, de felállt védelem ellen is szép megoldásokat lehetett látni. Ebben a ponterős játékrészben mindössze két pontot (azt is büntetőből) engedtünk a Bajának, így a félidőben már 18-53-ra vezettünk. A harmadik negyed kiegyenlítettebb volt, több hibát vétettünk, de így is növeltük előnyünket, és 32-77-tel zártuk ezt az etapot. Az utolsó játékrészben ismét remekül védekeztünk, és végül magabiztos győzelmet arattunk.”

UNI GYŐR NKA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 62-79 (24-18, 10-10, 18-21, 10-30)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 32/3, SZABÓ 20, Schiefer 5/3, Rácz 2, Varga. Csere: Pomsár 10, Kófiás 6, Csapó 2, Horváth 2, Makovics, Ogunson-Bonnyai, Pozsonyi. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Igaz fél óra pihenővel, egymás után játszottuk a második mérkőzésünket, de ilyen odaállással, akarat nélkül nem lehet pályára lépni. A győriek sorra szerezték pontjaikat, labdákat adtunk el, nem védekeztünk, és támadásban sorra rosszul döntöttünk, így a negyed végére hat pontos hátrányba kerültünk. Sajnos a második játékrész sem volt különb, rengeteg hibával játszottunk. Az időkérés sem segített, így a félidőre maradt a hat pontos győri vezetés. A harmadik etap is kiegyenlített játékot hozott váltott vezetéssel, de a negyed végén még mindig az ellenfelünk vezetett három ponttal. Aztán a negyedik játékrészben szorítottunk a védekezésünkön, és állva hagytuk a győrieket. Már több mint húsz ponttal is vezettünk, a vége pedig tizenhét pontos győzelem lett. Csapat szinten közepes teljesítményt nyújtottunk, sokkal többre lesz szükség céljaink eléréséhez.”

“A következő forduló 2022. október 29-én Győrben lesz, ahol a Péccsel és a Sopronnal játszunk minden bizonnyal kemény meccseket. Jövő hét végén pedig a Drazen Petrovic Emléknap keretében az ugyancsak nagyon jó játékerőt képviselő Vasas Akadémia A-csapatával mérkőzünk.”

Harsányi Mária

Képek: Hencsik László