A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az A-csoportban kedden Bajára látogatott a KSC U14-es csapata, ahol lassabb kezdés után sima győzelmet aratott a házigazda Bajai NKK ellen.

BAJAI NKK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD A 52-77 (18-14, 14-21, 6-22, 14-20)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 21 (a második félidőben), Kófiás 8, Csapó 7, Kollár 2, Horváth. Csere: HENCSIK 29, Rácz 10, Pál, Pozsonyi, Schiefer, Szabó, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“Kedden Baján játszottuk a kilencedik Nagyok Kupája mérkőzést. Az előző napi pihenő után roppant gyengén kezdtük a találkozót. Rengeteg hibával játszottunk mind a védekezésben, mind pedig támadásban. Hibát-hibára halmoztunk, így a hazaiak nyerték a negyedet 18-14-re. A második játékrészben sem játszottunk jól, de Hencsik Adri a vállára vette a csapatot, és 15 pontjával megfordítottuk a mérkőzést, a így már félidőben 32-35-re vezettünk. A harmadik negyedben végre egész pályán keményen védekeztünk, besegítettünk egymásnak, és támadásban is jó megoldásokat választottunk. Ezt az etapot 6-22-re nyertük, és 38-57-re húztunk el a hazaiaktól. Az utolsó játékrészben megint sok hibával játszottunk, végül huszonöt pontos győzelmet arattunk. Nagyon rosszul büntetőztünk (13/27), és sok labdát adtunk el.
Még egy meccsünk van vissza ebből a Nagyok Kupája sorozatból (az ASE vegyes csapata ellen), amit április 5-én játszunk le Pakson.”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László