A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoportban a Stierné Jankovics Mária irányította U12-es KSC szerda délután a Sportcsarnokban a Baja ellen kezdte meg a küzdelmeket.

“U12-es csapatunkkal az idei évben is beneveztünk a Tolna megyei Kosárlabda Szövetség által meghirdetett serdülő bajnokságra, a Nagyok Kupájára. Bizony itt előfordul, hogy egy-két évvel idősebb játékosokkal kerülünk össze és ellenük kell játszani. Mégis örülünk a lehetőségnek, hogy az országos bajnokság mellett máshol is kipróbálhatjuk magunkat.
Az első fordulót halasztanunk kellett, mert lányaink karanténba kerültek és nem tudtunk kiállni. Így minden hétre két mérkőzés jut, most ráadásul egymást követő napokra.”

KSC SZEKSZÁRD/B – BAJAI NKK/B 56-79 (10-22, 11-12, 18-16, 17-29)
Szekszárd: HENCSIK 24, KÓFIÁS 12, KOLLÁR 10, Varga 4, Csapó 2, Gál 2, Keszthelyi 2, Szabó 2, Horváth, Pusztai, Tesinszki, Untermüller, Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Három kislány kivételével mindenki tíz napos karantén után kezdte az edzéseket a héten. Nagyon küzdöttünk, szépen játszottunk, a harmadik negyedet sikerült is megnyernünk. Ez azért is megsüvegelendő, mert az ellenfél a második félidőben “összeállt”, mi pedig két ötössel játszottunk. Elfáradtunk és pár percre kiengedtünk, akkor tudtak meglépni a bajai lányok.”

Stierné Jankovics Mária