Mondani sem kell, hogy a szomszédunkban több, mint negyven éve biztonságosan üzemelő Atomerőmű nem csupán klubunk partnere, hanem az egész régió életének meghatározó szereplője. Az ország elektromos energiatermelésének felét szolgáltatja, mindezt üvegházhatást kiváltó gázok és szennyeződések kibocsátása nélkül, mely lehetővé teszi, hogy hazánk élen jár az EU-s klímacélok végrehajtásában.

Sokunk számára ismeretlen az a hihetetlenül összetett, precíz munka, ami az energia előállításakor zajlik, és ezért is fogadtuk örömmel Horváth Péter János vezérigazgató és dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató meghívását a Paksi Atomerőművet bemutató, egészen különleges túrára. A „séta” keretein belül kosarasaink és a menedzsment is közelről tekinthette meg a 3-as és 4-es reaktorok kiszolgálását, illetve átfogó képet kaptunk az itt zajló folyamatokról kísérőink, Tóth Zoltán Róbert és Huszák Zoltán tartalmas, érdekfeszítő bemutatója során.

Az exkluzív bejárás során megtapasztalhattuk az ott dolgozók munkakörülményeit, illetve, hogy mennyire pontosan betartják még a legkisebb biztonsági előírásokat is – nem csoda, hogy a létesítmény a világ legbiztonságosabb erőművei közé tartozik immár évtizedek óta.  Aki teheti (fiatalok és idősebbek egyaránt), ismerje meg az Paksi Atomerőművet, foglaljon időpontot a látogatóközpontba, hiszen a lenyűgöző látvány mellett rengeteg információval lehet gazdagabb mindenki, aki idelátogat.