A KSC U16-os csapata szerda délután a Garay János Gimnázium tornatermében az NKA Pécs/A-t fogadta. Harsányi Mária és Kovács Andrea lányai hatalmas csatában 74-59-es sikert értek el, megszerezve így első rájátszásbeli győzelmüket. Visszavágó vasárnap Pécsen.

TARR KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS/A 74-59 (20-14, 15-19, 23-12, 16-14)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 20/3, HENCSIK 13, POMSÁR 10, CSAPÓ 4, Rácz N. 3/3. Csere: KOLLÁR 14/3, Szabó 8, Kófiás 2, Schiefer. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Szerdán a Garay Gimnáziumban játszottuk a keresztjáték hatodik meccsét. Az öt vereség után most végre egy magabiztos győzelmet arattunk a nagyon jó szerkezetű pécsi Akadémia ellen. Nehéz és kemény mérkőzés volt, nagyon ott kellett lenni fejben is, hogy ez a találkozó győzelemmel végződjön. Óriási harc volt a pályán, minden labdáért meg kellett küzdeni.
Remekül kezdtük a meccset, fokozatosan elhúztunk, már tíz ponttal is vezettünk, de a pécsiek nagy küzdéssel a negyed végére négy pontra felzárkóztak (20-14). A második játékrészben ők irányították a játékot, keménységükkel egyenlítettek, majd a vezetést is átvették pár ponttal. Időkérés után keményebben védekeztünk, így a félidő végére fordítottunk, és két pontos vezetésre tettünk szert (35-33). A harmadik etapban kiváló védekezéssel és Nyári Döniz remek játékával – aki mellé többen felnőttek – elhúztunk. Támadásban is szebbnél-szebb megoldásokat láthattunk: jó döntésekkel és pontos befejezésekkel tizenhárom pontos vezetéssel vártuk az utolsó tíz percet (58-45). A záró negyed kiegyenlített játékot hozott. Támadásban többet hibáztunk, biztos helyzeteket hagytunk ki, de ezt is nyertük két ponttal, így a mérkőzést végül tizenöttel húztuk be.
Nyári Döniz volt a mezőny legjobbja (34 IBM pontot gyűjtött), de csapatként arattuk ezt a nagyon szép győzelmet. Bravó lányaink! Nyári és Pomsár dupla-duplát csinált: előbbi 20 pontot és 10 lepattanót, utóbbi pedig 10 pontot és 15 lepattanót ért el. Remek teljesítmények. Kollár a pontdobásban, Csapó a védekezésben, Hencsik pedig a játékszervezésben jeleskedett, de mindenki hozzátett ehhez a szép győzelemhez.
Folytatás vasárnap szintén a Pécs ellen, idegenben, 15 órás kezdéssel.”

Harsányi Mária

Képek: Somogyi Gábor