Az U11-es bajnokság következő fordulójában a 6. régió F-csoportjának szombaton Pécs adott otthont. A Stierné Jankovics Mária vezette KSC B-csapat a PVSK NKA Fiú/B elleni sima győzelem után a második mérkőzésen szoros csatában alulmaradt az NKA Pécs Fiú/C-vel szemben.

“A hetedik fordulóban két akadémiás fiú csapat várt ránk Pécsen. A Rátgéber Akadémia rendezte a fordulót, és a PVSK fiú B-csapata volt a másik ellenfél. Sajnos a második mérkőzésre elfogyott az erő és alábbhagyott a koncentráció, de a lányok mindkét találkozón nagyot harcoltak.”

PVSK NKA FIÚ/B – TARR KSC SZEKSZÁRD/B 40-55 (2-16, 11-12, 14-8, 8-14 – 5-5)
Szekszárd: BRAUN 17, KÁLDI 14, BACHUSZ 7, Allegue 4, FODOR 4, Csiki 3, Kovács 2, Schmidt 2, Borbás 1, Dévai 1, Kékes, Kulcsár. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Parádés első negyedet láthattunk, Braun Noémi vezetésével állva hagytuk a fiúkat. A második játékrészben sok hiba csúszott a védekezésbe, nem helyezkedtünk jól, így több pontot kaptunk. Sajnos a harmadik etapban ez folytatódott, és ez a negyed a fiúké lett. A véghajrában aztán sikerült bebiztosítani a tizenöt pontos különbséget. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!”

NKA PÉCS U11 FIÚ/C – TARR KSC SZEKSZÁRD/B 53-49 (14-6, 6-18, 16-8, 12-12 – 5-5)
Szekszárd: BRAUN 20, FODOR 9, ALLEGUE 6, KÁLDI 6, DÉVAI 3, KÉKES 3, Kovács 1, Schmidt 1, Bachusz, Borbás, Csiki, Kulcsár. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A duplázás bizony mindig nehézséget jelent a gyerekeknek. Bár sokat cseréltem és igyekeztem mindenkit játszatni és pihentetni, mindjárt az első negyedben sok labdát adtunk el, mert az ívelt, pontatlan átadásokat sorra megszerezték a fiúk, és könnyű kosarakat dobhattak belőle. A második játékrészben Braun Noémi és Káldi Emili pontjaival a nagyszünetig sikerült négy pontos vezetésre szert tennünk. A második félidő nagyon szoros, fej-fej melletti küzdelmet hozott, az utolsó pillanatban dőlt el a mérkőzés a fiúk javára. Szeretném megdicsérni a kislányokat, mert mindannyian nagyon szépen dolgoztak. Gratulálok a pécsi fiúknak a győzelemhez!”

Stierné Jankovics Mária

Kép: NKA Pécs